Τρίτη 11 Μαΐου 2010

Συνεχίζονται οι επιθέσεις κατά μεταναστών στον Αγ. Παντελεήμονα

Νέες ρατσιστικές επιθέσεις σημειώθηκαν σήμερα Τρίτη, στην πλατεία του Αγίου Παντελεήμονα, όταν έπεσαν θύματα απρόκλητης και άγριας επίθεσης από ακροδεξιά στοιχεία δυο Αφγανοί πρόσφυγες. Οι 20χρονοι Αφγανοί μεταφέρθηκαν και νοσηλεύονται στον Ευαγγελισμό με τραύματα στο κεφάλι και το σώμα, με τον ένα να βρίσκεται σε σοβαρή κατάσταση. Δυο ώρες νωρίτερα, ένας Παλαιστίνιος πρόσφυγας δέχθηκε άγρια επίθεση με μαχαίρι στην πλατεία Βικτωρίας με αποτέλεσμα με αποτέλεσμα να μεταφερθεί κι αυτός σε νοσοκομείο σε σοβαρή κατάσταση.

Σύμφωνα με καταγγελίες της Αφγανικής Κοινότητας, οι δράστες επιτέθηκαν με ξύλα, πέτρες και καρέκλες στους 20χρονους Ρασούλ Αχμαντί και Φαουάντ Μπαγιάζ, οι οποίοι εκείνη την ώρα περίμεναν το αφεντικό τους στην οδό Αχαρνών για να πάνε στη δουλειά. Αμφότεροι μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο για επείγουσα νοσηλεία, με τον Ρασούλ Αχμαντί να έχει τέσσερα δόντια σπασμένα και να χρειάζεται ράμματα στο μέτωπο.

Σύμφωνα με καταγγελίες, τα ίδια ακροδεξιά στοιχεία επιτέθηκαν λίγες ώρες νωρίτερα σε άστεγο Παλαιστίνιο πρόσφυγα ο οποίος κοιμόταν σε παγκάκι της πλατείας Βικτωρίας. Ο Παλαιστίνιος Σαμί, 20 ετών φέρει πολλαπλά τραύματα, το πρόσωπό του έχει παραμορφωθεί από τα χτυπήματα και είναι μαχαιρωμένος στα πόδια. Το θύμα μεταφέρθηκε και νοσηλεύεται στο νοσοκομείο Ευαγγελισμός.

Η ανακοίνωση του Κυριακάτικου Σχολείου Μεταναστών


1 σχόλιο:

  1. ΚΑΙ ΠΟΥ ΕΙΣΑΙ ΑΚΟΜΗ ΑΓΑΠΗΤΕ,ΕΧΟΥΜΕ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΑΚΟΜΗ...

    ΑΠΟ ΕΔΩ ΚΑΙ ΠΕΡΑ ΝΑ ΔΕΙΣ ΤΙ ΕΧΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή