Πέμπτη 4 Δεκεμβρίου 2008

Κάπνισμα τέλος από τον Ιούλιο

Από την 1η Ιουλίου 2009 και όχι από την 1η Ιανουαρίου του 2010, όπως είχε αρχικά προβλεφθεί, θα απαγορευτεί το κάπνισμα στους κλειστούς δημόσιους χώρους, όπως ανακοίνωσε χθες στη Βουλή ο υπουργός Υγείας, Δ. Αβραμόπουλος.

Ο υπουργός Υγείας είπε ότι η επίσπευση εφαρμογής του μέτρου κατά έξι μήνες αποφασίστηκε έπειτα από εισηγήσεις των αρμόδιων φορέων, αλλά και επειδή οι μήνες αυτοί -και ιδιαίτερα οι καλοκαιρινοί- θα λειτουργήσουν και ως διάστημα προσαρμογής των πολιτών στο νέο μέτρο.
Κατά την πρώτη μέρα συζήτησης του σχετικού νομοσχεδίου στην Ολομέλεια του Σώματος, ο υφυπουργός Υγείας, Γ. Παπαγεωργίου, ανακοίνωσε την απόσυρση της ρύθμισης, με την οποία παρατεινόταν για δύο χρόνια η δυνατότητα των φαρμακαποθηκών να αγοράζουν η μία από την άλλη σκευάσματα, προκειμένου να τα εξάγουν σε χώρες του εξωτερικού.
Αξίζει να σημειωθεί ότι η συγκεκριμένη διάταξη είχε προκαλέσει έντονες αντιδράσεις στους κόλπους της ΝΔ, ενώ είχαν διατυπωθεί μέχρι και προειδοποιήσεις από γαλάζιους βουλευτές για καταψήφιση του νομοσχεδίου, αν παρέμενε η διάταξη αυτή έως το τέλος.
ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου