Σάββατο 6 Δεκεμβρίου 2008

Ξάνθη - Παναθηναϊκός

Το σπουδαιότερο από τα παιχνίδια του Σαββάτου (6/12), με τα οποία ανοίγει η αυλαία της 13ης αγωνιστικής της Σούπερ Λίγκα, η Ξάνθη υποδέχεται στα Πηγάδια (19:00GR) τον Παναθηναϊκό.
Η ακριτική ομάδα βρίσκεται στην τρίτη θέση του βαθμολογικού πίνακα, διαγράφοντας την καλύτερη πορεία των τελευταίων ετών της και ελπίζει να συνεχίσει τις "υψηλές πτήσεις" απέναντι στο Τριφύλλι.
Πλήρης θα παραταχθεί η Ξάνθη, καθώς ο Γιώργος Παράσχος δεν αντιμετωπίζει προβλήματα και θα έχει στην διάθεσή του, όλους τους ποδοσφαιριστές του.
Οι 19 παίκτες που συμπεριλήφθηκαν στην αποστολή της Ξάνθης είναι οι εξής: Λυμπερόπουλος, Γκσπούρνιγκ, Τζιωρτζόπουλος, Παπαδημητρίου, Κωστούλας, Βάλλας, Ζουέλα, Φεριέρ, Ντοριβάλ, Γκρζέλακ, Κιντάνα, Ταιντέρ, Παππάς, Ριζογιάννης, Φλίσκας, Αγκάλι, Πόι, Λαμπριάκος και Σουάνης.
Εκπληξη προκάλεσε η επιλογή του Χενκ Τεν Κάτε, να μην συμπεριλάβει τον Αντρέας Ιβανσιτς στην αποστολή του Παναθηναϊκού για την δύσκολη αναμέτρηση της 13ης αγωνιστικής απέναντι στην Ξάνθη.
Στα Πηγάδια πάντως, δεν πρόκειται να ταξιδέψουν και οι τραυματίες Νίλσον, Γκάμπριελ και Μουν αλλά και οι Χριστοδουλόπουλος, Σόουζα, οι οποίοι φαίνεται να μην βρίσκονται στα πλάνα του Τεν Κάτε, τουλάχιστον αυτή την περίοδο. Οι Λεοντίου και Σιόντης αποκλείστηκαν επίσης από την αποστολή των "πρασίνων".
Αναφορικά με τον καταρτισμό της 11άδας, ο ολλανδός τεχνικός αναμένεται να χρησιμοποιήσει σχήμα 4-3-1-2. Ο Γκαλίνοβιτς θα είναι κάτω από τα δοκάρια, δεξιά ο Βύντρα, αριστερά ο Σπυρόπουλος και κεντρικοί αμυντικοί οι Γκούμας, Σαριέγκι. Τα τρία αμυντικά χαφ θα αποτελέσουν οι Ζιλμπέρτο, Σιμάο και Τζιόλης, επιθετικό δίδυμο οι Σαλπιγγίδης και Μάντζιος, ενώ ως επιτελικός χαφ θα αγωνιστεί ο Νίνης, που θα επιστρέψει στo αρχικό σχήμα.
Στην 3η θέση του βαθμολογικού πίνακα με 21 βαθμούς βρίσκεται η Ξάνθη, την ώρα που ο Παναθηναϊκός με 20 βαθμούς είναι στην 4η.
Από ισόπαλα αποτελέσματα προέρχονται και οι δύο ομάδες, στο πλαίσιο της 12ης αγωνιστικής. Οι γηπεδούχοι αναδείχτηκε 0-0 με τον Εργοτέλη στην Κρήτη, ενώ οι φιλοξενούμενοι 1-1 με τον Αστέρα Τρίπολης στο ΟΑΚΑ.
Χαρακτηριστικό για την Ξάνθη είναι ότι το τέλος του πρώτου γύρου θα την βρει με εννιά ματς μακριά από την έδρα της, την ώρα που από τα έξι εντός της, τα τρία είναι με αντιπάλους τον Ολυμπιακό, την ΑΕΚ και τον Παναθηναϊκό, ομάδες που παραδοσιακά θεωρούνται τα φαβορί για την κατάκτηση του εγχώριου τίτλου.
Μόλις μία φορά έχει ηττηθεί την φετινή σεζόν στα Πηγάδια η Ξάνθη (0-1 με Ολυμπιακό). Αυτή μάλιστα, είναι η μοναδική της ήττα στο πρωτάθλημα.
Με 4 γκολ στο παθητικό της, η Ξάνθη διαθέτει (μαζί με τον Ολυμπιακό) την καλύτερη άμυνα της Σούπερ Λίγκα. Αξιο αναφοράς είναι ότι όλα τα έχει δεχθεί στην έδρα της.
Αντίθετα, με 9 γκολ στο ενεργητικό της, διαθέτει την 5η χειρότερη επίθεση. Από αυτά, μόλις τα 5 έχει σημειώσει στα Πηγάδια.
Από τις 5 εκτός έδρας αναμετρήσεις που έχει δώσει ο Παναθηναϊκός, έχει κερδίσει τις δύο (Αρη, Πανιώνιο). Μακριά από το ΟΑΚΑ μετράει ακόμα δύο ισοπαλίες (Λάρισα, ΠΑΟΚ) και μία ήττα (ΑΕΚ).
Συνολικά 19 τέρματα έχουν σημειώσει οι πράσινοι στο πρωτάθλημα, επίδοση που είναι η 2η στο πρωτάθλημα. Απ' αυτά, τα έξι έχουν σημειωθεί εκτός έδρας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου