Κυριακή, 14 Δεκεμβρίου 2008

ΟΙ ΣΥΝΟΜΙΛΙΕΣ ΤΩΝ ΕΙΔΙΚΩΝ ΦΡΟΥΡΩΝ ΜΕ ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ!! ΓΥΡΙΣΑΝ ΓΙΑ ΝΑ ΕΚΔΙΚΗΘΟΥΝ!

Εκθέτουν τους δύο ειδικούς φρουρούς οι καταθέσεις των αστυνομικών της διμοιρίας των ΜΑΤ που φρουρούσαν τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ. Οι μαρτυρίες τους αποδεικνύουν ότι οι δύο πήγαν να εκδικηθούν, καταρρίπτοντας τον ισχυρισμό ότι βρέθηκαν σε άμυνα.

Το ίδιο προκύπτει και από την καταγραμμένη συνομιλία του Κέντρου Επιχειρήσεων με τη διμοιρία των ΜΑΤ: Δεν ρίχτηκαν μολότοφ, δεν υπήρχε κίνδυνος, το περιπολικό είχε μόνο μικροφθορές.

*Ολοι οι μάρτυρες αστυνομικοί καταθέτουν ότι το περιστατικό ξεκίνησε στις 20.55. Τότε άκουσαν όλοι έναν οξύ κρότο, προφανώς τη χειροβομβίδα κρότου-λάμψης.

*«...Είδα τους δύο φρουρούς να πηγαίνουν πεζοί προς τη Ναυαρίνου και λίγο μετά άκουσα 3-4 κρότους... Είδαμε τα δύο αυτά άτομα να έρχονται περπατώντας χωρίς να πουν οτιδήποτε, μπήκαν στο περιπολικό και έφυγαν προς τη Χ. Τρικούπη», καταθέτει ο αστυνομικός Φ. Σούφης.

*Στις 20.55 άκουσε την κροτίδα «σαν αυτή του Πάσχα» και ο αστυνομικός Αθαν. Δελλής. «Είδα να παρκάρουν το περιπολικό στη Χ. Τρικούπη... Ρώτησα τον έναν "τι έγινε, παιδιά;", αλλά δεν απάντησε... Οι δύο πήγαν πεζοί προς Ζ. Πηγής...

Μετά, άκουσα 3-4 πυροβολισμούς. Φτάνοντας στη γωνία είδα τους δύο φρουρούς να μας προσπερνούν τρέχοντας προς το περιπολικό. Δεν άκουσα να λένε κάτι...»

*Και ο αστυνομικός Αθ. Ραδής είναι κατηγορηματικός: «"Τι έγινε;", τους ρώτησα. "Κατεβείτε κάτω» μου είπαν. "Περίμενε" του απάντησα. Δεν είπαν τίποτα... Κατέβηκαν πεζοί προς Ναυαρίνου».
*Το ίδιο κυνική με αυτήν του δράστη Επ. Κορκονέα, είναι η πρώτη κατάθεση του συνεργού Βασ. Σαραλιώτη: Μιλάει για επίθεση που δέχθηκαν από άτομα με πέτρες, αν και η αναφορά του Κέντρου Επιχειρήσεων κάνει λόγο για ένα με τέσσερα, το πολύ, άτομα.
«Αιφνιδιαστήκαμε και απομακρύναμε το όχημα. Αφού το ασφαλίσαμε για να μην το κάψουν και καούμε, κατευθύνθηκαμε πεζοί να δούμε τι άτομα ήταν και να εξακριβώσουμε τις προθέσεις τους», λέει. «Φτάνοντας ήταν 30 άτομα που μας πέταξαν ξύλα, πέτρες και πιθανώς μολότοφ».

*Στη συνέχεια αναφέρει ότι, φοβούμενοι για τη ζωή τους, έριξε μια βόμβα κρότου-λάμψης και ο άλλος πυροβόλησε τρεις φορές στον αέρα για εκφοβισμό: «Τα άτομα οπισθοχώρησαν με τους πυροβολισμούς, και, αφού είδαμε ότι είμαστε καλά στην υγεία μας, κατευθυνθήκαμε να πάμε το όχημα στο τμήμα», καταλήγει.

Οι συνομιλίες

*Αλλά και η καταγεγραμμένη συνομιλία του κέντρου με τη διμοιρία των ΜΑΤ αδειάζει τους ειδικούς φρουρούς:

21.00.03: Διμοιρία 545: Στη Ναυαρίνου απ' ό,τι μας ενημέρωσε το όχημα υπάρχουν περίπου 4-5 άτομα!

21.04.04: Διμοιρία: Προ ολίγου έγινε κάποια πρόκληση στο περιπολικό και εκτοξεύθηκαν κάτι αντικείμενα...

21.04.28: Κέντρο: Μας ενημέρωσαν ότι τέσσερα άτομα είναι στο σημείο... η διμοιρία να παραμείνει στη θέση της...

21.04.55: Κέντρο: Δεν θα ενεργήσετε χωρίς εντολή, δεν θα κατέβετε στη Χ. Τρικούπη και Ναυαρίνου.

21.07.02: Κέντρο: Το περιπολικό έχει ζημιές;

21.08.13: Διμοιρία: Μικροφθορές... Οπως το είδα, μόνο σε λαμαρίνες.

21.10.24: (σ.σ.: έχει ήδη πυροβοληθεί ο μικρός και έχουν αποχωρήσει οι δύο αστυνομικοί-πιστολέρο). Διμοιρία: Εμφανίζονται ελάχιστα άτομα, 4-5, και ξαναμπαίνουν στην Τζαβέλλα.
21.10.51: Κέντρο (Γίνεται η πρώτη αναφορά σε πυροβολισμό): Εχει πυροβολισμούς στο σημείο σας;Η διμοιρία δεν απαντά, το κέντρο επιμένει: Ρωτάω αν είχαμε πυροβολισμούς, αυτό θέλουμε να μας ενημερώσετε.

21.11.26: Διμοιρία: Υπήρχαν κάποιες λάμψεις, δεν γνωρίζω εάν ήταν από πυροβόλο όπλο ή κροτίδα...

21.19.25: Διμοιρία: «Είχαμε εξόδους από τη Χ. Τρικούπη και φραστικές προκλήσεις».

21.19.30: Κέντρο: Από πόσα άτομα;

21.19.35: Μένουνε 2-3 άτομα και καταφέρονται σε συνοδούς ασφαλείας.

21.26.01: Διμοιρία: Από διερχόμενο έχουμε πληροφορία ότι υπάρχει νεκρός.

21.26.09: Κέντρο: Ελήφθη.

Είχαν περάσει ήδη 25 λεπτά... Όπως πέρασαν τρεις ώρες για να πραγματοποιηθεί αυτοψία στον τόπο των πυροβολισμών. Τότε μόνο, και μετά τα όσα ακολούθησαν, βρέθηκαν κάποια μπουκάλια, πέτρες και τασάκια. Τα οποία εκ των υστέρων επικαλείται ο ειδικός φρουρός για να πείσει ότι... δέχθηκε επίθεση.
Του ΧΡΗΣΤΟΥ ΖΕΡΒΑ

1 σχόλιο:

  1. Ξεδιάντροπα και ωμά οι δύο θρασύτατοι αρχιδολοφόνοι Νώντας Κορκονέας και Βασίλης Σαραλιώτης δηλώνουν με απίστευτο θράσος και κυνισμό μέσω του δικηγόρου τους Αλέξη Κούγια ότι δεν μετάνοιωσαν για το απαίσιο έγκλημά τους.

    Φυσικά, "άερα" στα πανιά έδωσε στους δύο αρχιδολοφόνους ο πρώην πρωθυπουργός και "βρικόλακας της πολιτικής" Κωνσταντίνος Μητσοτάκης με την γνωστό δόγμα "Το κράτος είστε εσείς!". Ο άτυχος Αλέξης Γρηγορόπουλος πλήρωσε με βαρύ τίμημα το χουντικό παραλήρημα του επιτίμου προέδρου της Νέας Δημοκρατίας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή