Πέμπτη 4 Δεκεμβρίου 2008

Βρήκαν ξύλινη σανίδα στον Άρη;

Μια νέα φωτογραφία από την επιφάνεια του Άρη «πυροδοτεί» νέες συζητήσεις για την ύπαρξη προηγούμενης ζωής στον πλανήτη. Σε αυτή, φαίνεται κάτι που μοιάζει με σανίδα ξύλου.

Αν και η φωτογραφία έχει τραβηχτεί από το 2004 στη διάρκεια αποστολής της NASA, δόθηκε στη δημοσιότητα μόλις πριν λίγες μέρες

Μάλιστα, οι απόψεις διίστανται, με μερικούς να υποστηρίζουν ότι πρόκειται για μία λεπτή σανίδα ξύλου και άλλους να λένε ότι είναι μία τεράστια δοκός.
Προς απογοήτευση όμως όλων αυτών, ο καθηγητής Αστρονομίας του πανεπιστημίου του Κόρνελ, Δρ Τζιμ Μπελ, δήλωσε ότι «δυστυχώς» δεν υπάρχει καν ξύλο στη φωτογραφία.
«Προσωπικά πιστεύω ότι θα ήταν αδύνατο και εντυπωσιακό να βρούμε μία ξύλινη σανίδα στον Άρη. Σε αυτή την περίπτωση, πρόκειται για «παιχνίδισμα» του φωτός και της οπτικής γωνίας λήψης».
«Αυτό που βλέπετε είναι ένα κομμάτι επίπεδου βράχου. Σε μερικές περιπτώσεις, όπως τώρα, αυτοί οι πλατείς βράχοι, έχουν γείρει ή μετακινηθεί», πρόσθεσε ο καθηγητής.
Ωστόσο λίγους μήνες νωρίτερα, οι επιστήμονες ανακάλυψαν παγωμένο νερό στον Κόκκινο πλανήτη, γεγονός που αφήνει υπόνοιες ύπαρξης προηγούμενης ζωής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου