Παρασκευή 5 Δεκεμβρίου 2008

Καλέστε ταξί με ένα e-mail ή SMS

Στο πλαίσιο του προγράμματος τηλεματικής, οι Έλληνες θα έχουν σύντομα τη δυνατότητα να καλούν ταξί στέλνοντας ένα απλό SMS από το κινητό τους τηλέφωνο ή ένα e-mail από τον ηλεκτρονική υπολογιστή. Επίσης, το 1019 θα μπορούν να καλούν οι επιβάτες που θέλουν να κάνουν παράπονα ή καταγγελίες.
Όπως αναφέρει δημοσίευμα των Νέων, το συγκεκριμένο πρόγραμμα χρηματοδοτείται από την Κοινωνία της Πληροφορίας και, σύμφωνα με τον υπουργό Μεταφορών Κ. Χατζηδάκης «θα συμβάλει στην ουσιαστική αναβάθμιση των υπηρεσιών των ταξί και στην καλυτέρευση της ίδιας της ζωής των ταξιτζήδων».
Η προμήθεια και εγκατάσταση του απαραίτητου εξοπλισμού σε κάθε όχημα εκτιμάται ότι θα στοιχίσει από 300 έως 500 ευρώ. Συστήματα τηλεματικής για τη διαχείριση των ταξί εφαρμόζονται σε όλο και περισσότερες πόλεις ανά τον κόσμο.
Εν τω μεταξύ, γραμμή υποδοχής παραπόνων και καταγγελιών για τους επιβάτες που αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα κατά τις μετακινήσεις τους με τα ταξί θέτει από την Παρασκευή (5/12) σε λειτουργία το υπουργείο Μεταφορών σε πέντε περιοχές της χώρας.
Πρόκειται για τον τετραψήφιο αριθμό τηλεφώνου 1019, τον οποίο οι επιβάτες θα μπορούν να καλούν με χρέωση μιας απλής τηλεφωνικής κλήσης, υποβάλλοντας τηλεφωνικά τις καταγγελίες τους – ανώνυμα ή επώνυμα - για τα ταξί, αλλά και για να παίρνουν πληροφορίες σε σχέση με την εξυπηρέτησή τους από τα ταξί. Τον ίδιο αριθμό θα μπορούν να καλούν και οι τουρίστες.
Σε πρώτη φάση το 1019 θα είναι στη διάθεση των πολιτών της Αττικής, της Θεσσαλονίκης, της Αχαΐας, του Ηρακλείου και της Ρόδου. Μετά το πρώτο τρίμηνο, το υπουργείο Μεταφορών θα προκηρύξει διαγωνισμό για την επέκταση της λειτουργίας του κέντρου σε όλη την Ελλάδα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου