Παρασκευή 4 Σεπτεμβρίου 2009

Η διάλυση ενός κόμματος και το μέλλον μιας παράταξης

Ανακοίνωση των Δημοκρατικών για τις πολιτικές εξελίξεις

Η Νέα Δημοκρατία, το κόμμα που ίδρυσε ο Κωνσταντίνος Καραμανλής το 1974 και το οποίο θεμελίωσε την σύγχρονη Ελληνική Δημοκρατία, αντιμετωπίζει σήμερα το φάσμα της διάλυσης και της περιθωριοποίησης, μετά την πολιτικά ανεξήγητη και άστοχη προσωπική απόφαση του Κώστα Καραμανλή να προκηρύξει αιφνιδιαστικά εκλογές. Οι επικείμενες βουλευτικές εκλογές είτε θα οδηγήσουν σε περαιτέρω ακυβερνησία είτε σε αυτοδυναμία του Πα.Σο.Κ., εκδοχές εξ ίσου ζοφερές για το μέλλον του τόπου. Εύλογα, λοιπόν, τα μέλη και οι ψηφοφόροι της Νέας Δημοκρατίας αισθάνονται σήμερα προδομένοι και εξοργισμένοι.

Ασφαλώς, άξιζαν καλύτερης τύχης. Στην παράταξη, την οποία εξέφρασε μέχρι σήμερα η Νέα Δημοκρατία, υπάρχουν έντιμες και μετριοπαθείς κοινωνικές δυνάμεις που μπορούν να συμβάλουν στην ριζική ανασυγκρότηση του πολιτικού σκηνικού της Χώρας.

Οι ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΙ απευθύνουν πρόσκληση σε όλους τους Έλληνες πολίτες, από την μετριοπαθή Δεξιά έως την μετριοπαθή Αριστερά, να συμπράξουν στην διαμόρφωση ισχυρού εναλλακτικού πόλου διακυβέρνησης, με στόχο την εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων που απαιτεί σήμερα η επιβίωση και η αναγέννηση της Πατρίδας μας. Πρώτος σταθμός αυτής της διαδικασίας μπορούν να καταστούν οι επερχόμενες εκλογές.


Το γραφείο τύπου των Δημοκρατικών

www.dimokratikoi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου