Τρίτη 15 Σεπτεμβρίου 2009

ΝΔ: Οι τελευταίες μέρες της Πομπηίας


Του Στέλιου Κούλογλου

Η απόφαση του κ. Καραμανλή να παραδώσει τα όπλα με τις πρόωρες εκλογές επέφερε στην αρχή σύγχυση και κατόπιν αποδιοργάνωσε πλήρως ένα μηχανισμό που είχε ως συνεκτικό ιστό τη νομή της εξουσίας. Ήδη αποδεκατισμένο μετά την αποχώρηση Ρουσόπουλου, το πρωθυπουργικό επιτελείο αποδυναμώθηκε ακόμη περισσότερο με την παραίτηση του διευθυντή του γραφείου Τύπου κ. Γ. Ανδριανού, ο οποίος έβαλε υποψηφιότητα στο νομό Αργολίδας.

Από τον κ. Π. Λειβαδά (που αντικατέστησε τον κ. Ανδριανό) μέχρι τους κ.κ. Ζακυνθινό και Αγγέλου, οι άνθρωποι που κάνουν σήμερα κουμάντο στου Μαξίμου δεν διαθέτουν την παραμικρή εμπειρία οργάνωσης προεκλογικής εκστρατείας και τα αποτελέσματα δεν άργησαν να φανούν. Το Σάββατο, ο πρωθυπουργός επρόκειτο να μιλήσει σε στελέχη της αυτοδιοίκησης στο «Ιντερκοντινένταλ». Η προσέλευση δημάρχων, νομαρχών κλ.π. ήταν τόσο μικρή ώστε οι οργανωτές χώριζαν εσπευσμένως την αίθουσα του αθηναϊκού ξενοδοχείου με παραβάν για να μην φαίνεται άδεια, ενώ ο πρωθυπουργός αναγκάστηκε να ξεκινήσει με 80 λεπτά καθυστέρηση, απαλείφοντας όλες τις αναφορές περί "μαζικής συμμετοχής" από την ομιλία του, που είχε ήδη διανεμηθεί στον Τύπο.

Στις αρχές της προηγούμενης εβδομάδας έστειλαν τον πρωθυπουργό να μιλήσει σε ένα κλειστό γήπεδο στο Αιγάλεω. Το αποτέλεσμα ήταν ότι μετά από 15 λεπτά ομιλίας ο κ. Καραμανλής ήταν μούσκεμα στον ιδρώτα, τελείως ακατάλληλος για τις τηλεοπτικές εικόνες. «Είναι τελείως άσχετοι και το έδειξαν, στέλνοντας σε ένα κλουβί χωρίς κλιματισμό τον κουστουμαρισμένο Καραμανλή», λέει ένα στέλεχος στο Μέγαρο Μαξίμου. «Αυτοί οι άνθρωποι δεν είναι ικανοί να του ετοιμάσουν 2-3 σοβαρές απαντήσεις. Αυτοσχεδιάζει κι αυτό φαίνεται όλο και περισσότερο από συνέντευξη σε συνέντευξη».

Τα νεύρα είναι πολύ τεντωμένα, ενώ οι καυγάδες και οι σκηνές που καθημερινά διαδραματίζονται θυμίζουν τις τελευταίες μέρες της Πομπηίας. Την περασμένη Πέμπτη, αναρτήθηκε στο blog fimotro ένα κείμενο που, ανάμεσα στα άλλα, κατηγορούσε τον Γιάννη Χατζή, διευθυντη του περιοδικού της ΝΔ «Μετεξέλιξη» και αναπληρωτή διευθυντή της Πολιτικής Επικοινωνίας, ότι παρενοχλούσε σεξουαλικά παρουσιάστριες της ΕΡΤ. Πράγματι, παρόμοια περιστατικά είχαν συμβεί παλιότερα με τον πρώην διευθυντή ειδήσεων της κρατικής τηλεόρασης Τάκη Χατζή, που απομακρύνθηκε από τη θέση του στην ΕΡΤ αλλά εξακολουθεί να αποτελεί μέρος της υπολειτουργούσας ομάδας του «πρωινού καφέ» στο Μαξίμου...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου