Τρίτη 15 Σεπτεμβρίου 2009

Νέα γρίπη: ο πρώτος νεκρός στην Ελλάδα χωρίς άλλο πρόβλημα υγείας

Ένας 29χρονος τουρίστας που νοσηλευόταν στην εντατική του Σισμανόγλειου Νοσοκομείου με βαριά πνευμονία λόγω νέας γρίπης, έχασε σήμερα τα ξημερώματα τη μάχη για να κρατηθεί στη ζωή. Ο νεαρός καταγόταν από τη Γαλλία και δεν έπασχε από κανένα υποκείμενο νόσημα.

Στο Σισμανόγλειο είχε εισαχθεί στις αρχές Σεπτεμβρίου με πνευμονία που του προκάλεσε σύνδρομο οξείας αναπνευστικής δυσχέρειας – μια βαρύτατη πνευμονοπάθεια που οδηγεί σε αναπνευστική ανεπάρκεια.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας, ο 29χρονος παρουσίασε τελικά πολυοργανική ανεπάρκεια και άφησε την τελευταία του πνοή σήμερα στις 4.25’ τα ξημερώματα.

Είναι ο τρίτος θάνατος στη χώρα μας από τη νέα γρίπη, αλλά ο πρώτος σε άτομο που δεν αντιμετώπιζε κάποιο χρόνιο πρόβλημα υγείας.

Οι άλλοι νεαροί που έχασαν την ζωή τους ήταν καρδιοπαθείς. Ο ένας ήταν 23 ετών, νοσηλευόταν στο Ωνάσειο Καρδιοχειρουργικό Κέντρο και πέθανε στις 23 Αυγούστου, και ο δεύτερος ήταν 25 ετών, νοσηλευόταν στον Ευαγγελισμό και πέθανε στις 2 Σεπτεμβρίου.

Από την αρχή της πανδημίας έως σήμερα, 54 ασθενείς έχουν παρουσιάσει σοβαρές επιπλοκές στη νέα γρίπη - κυρίως πνευμονία. Από αυτούς, οι 12 (συμπεριλαμβανομένων των τριών που απεβίωσαν) χρειάστηκαν νοσηλεία στην εντατική.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου