Πέμπτη 24 Σεπτεμβρίου 2009

«Συνωμοσία των Πυρήνων της Φωτιάς» στο Χαλάνδρι

Πέντε άτομα, ανάμεσά τους και μία γυναίκα, τα οποία σύμφωνα με την Αστυνομία είναι μέλη της οργάνωσης «Συνωμοσία των Πυρήνων της Φωτιάς», συνέλαβε η Αντιτρομοκρατική ύστερα από έφοδο στο ισόγειο διώροφης κατοικίας στο Χαλάνδρι και σε άλλες περιοχές, ενώ στη διάρκεια της νύχτας έγιναν άλλες δύο προσαγωγές.

Στο σπίτι όπου κατοικούσε ο ένας από τους πέντε συλληφθέντες οι αστυνομικοί βρήκαν έτοιμη βόμβα, από την ίδια εκρηκτική ύλη με αυτήν που τοποθετήθηκε χθες το μεσημέρι έξω από το σπίτι της Λούκας Κατσέλη στο Κολωνάκι. Στο σπίτι-γιάφκα, όπως έγινε γνωστό από την Αστυνομία, εντοπίστηκαν πυροκροτητές, σχεδιαγράμματα περιοχών όπου κατοικούν υποψήφιοι στόχοι και άλλα υλικά που χρησιμοποιούνται για την κατασκευή βομβών. Μέχρι αργά το βράδυ στη γιάφκα βρίσκονταν πυροτεχνουργοί οι οποίοι εξέταζαν τον εκρηκτικό μηχανισμό. Παράλληλα, η Σήμανση πήρε αποτυπώματα και δείγματα DΝΑ, προκειμένου να συγκριθούν με «ορφανά» στοιχεία από άλλες τρομοκρατικές επιθέσεις.

Η Αντιτρομοκρατική- στελέχη της οποίας εξέφραζαν χθες το βράδυ υπεραισιοδοξία για την εξέλιξη της υπόθεσηςείχε θέσει σε στενή παρακολούθηση τη μονοκατοικία, για την οποία υπήρχε η πληροφορία πως χρησιμοποιούνταν ως το στρατηγείο των «Πυρήνων της Φωτιάς» στην πρωτεύουσα από τις αρχές του καλοκαιριού. Οι ίδιες πληροφορίες όμως ανέφεραν χθες το βράδυ ότι άλλα τρία σπίτια στην Αθήνα βρίσκονταν σε κλοιό, αφού υπήρχαν πληροφορίες ότι χρησιμοποιούνται από μέλη τρομοκρατικών οργανώσεων. Σύμφωνα με ανώτερους αξιωματικούς της Αντιτρομοκρατικής, η ηγεσία του υπουργείου Εσωτερικών είχε ζητήσει να υπάρξει επιχείρηση σύλληψης μόνο σε περίπτωση που οι αστυνομικοί θα ήταν απολύτως σίγουροι για τους υπόπτους.

Αρχικά η επιχείρηση είχε προγραμματιστεί να γίνει το βράδυ της Τρίτης και για τον λόγο αυτό επέστρεψε στην Αθήνα από την προεκλογική του εκστρατεία στα Χανιά ο Χρήστος Μαρκογιαννάκης. Τελικά η επιχείρηση αναβλήθηκε και έγινε τελικά μετά την επίθεση με στόχο την κ. Λούκα Κατσέλη. «Δεν θα μπορούσαμε να διακινδυνεύσουμε μια ακόμη επιχείρηση-γκάφα, όπως αυτή που πραγματοποιήθηκε τον Δεκαπενταύγουστο με τον κωδικό “βερμούδα”», αποκαλύπτει στα «ΝΕΑ» ανώτερο στέλεχος του υπουργείου Εσωτερικών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου