Πέμπτη 24 Σεπτεμβρίου 2009

ΚΚΕ και ΤΥΠΟΕΚΔΟΤΙΚΗ: Κοροϊδία όπως τους βολεύει


Στο μικρότερο τυπογραφείο με μία δίχρωμη 35χ50 βάση της ΣΣΕ 2009 που υπόγραψε το ΣΕΜΕΕ με τους βουλευτοΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΕΣ του KKE ο βασικός μισθός + τα δώρα για έναν απλό τεχνίτη Χωρίς προϋπηρεσία, χωρίς σπουδές, χωρίς κανένα δίπλωμα, χωρίς κανένα επίπεδο μόρφωσης, χωρίς να έχει επενδύσει ούτε ένα ευρώ στην εκπαίδευση του.

Είναι 1616,46 ευρώ/μήνα + το ΙΚΑ του εργοδότη (53,29χ26=13850,54χ14=19397,5:12=1616.46/μήνα).

«Στη διευκρινιστική ερώτηση στο dedate!!! που έκανε ο Σρόιτερ στην Παπαρήγα γιατί το ΚΚΕ δε δίνει στους υπαλλήλους του Κόμματος μισθό 1.400 ευρώ που προτείνει στην κυβέρνηση να θεσμοθετήσει, η Αλ. Παπαρήγα αντί να απαντήσει για τους εργαζόμενους των κομματικών επιχειρήσεων, απάντησε για τα κομματικά στελέχη: «Αυτός ο οποίος δουλεύει για το Κόμμα, πριν απ' όλα δεν κάνει επάγγελμα. Εθελοντικά στρατεύεσαι στο Κόμμα και δέχεσαι τους όρους του Κόμματος.


Προκαλούν τους χιλιάδες εργαζομένους


"Δύσπεπτη" η αλήθεια...Στις κομματικές επιχειρήσεις –και ειδικά στην «Τυποεκδοτική» με τους εκατοντάδες εργάτες και εργαζόμενους– δεν εργάζονται μόνο κομματικά μέλη. Ούτε καν κυρίως κομματικά μέλη. Αυτούς αφορούσε η ερώτηση και γι’ αυτό η Παπαρήγα απάντησε… άλλα λόγια ν’ αγαπιόμαστε.
Τι να πει, ότι συμπεριφέρονται σαν στυγνοί καπιταλιστές, που προσπαθούν ν’ απομυζήσουν όση περισσότερη υπεραξία μπορούν; Τι θα γινόταν αν τα μισθολόγια των επιχειρήσεών τους ξεκινούσαν από 1.400 ευρώ και κλιμακώνονταν ανάλογα προς τα πάνω;

Θα γινόταν ό,τι θα γινόταν και αν αυτή η διεκδίκηση καταχτιόνταν από τους εργαζόμενους. Δηλαδή, θα έβαζαν λιγότερα κέρδη στα κομματικά ταμεία. Γιατί δεν το κάνουν, λοιπόν; Και μη μας πουν ότι αυτά τα πράγματα οι εργάτες πρέπει να τα καταχτούν μόνοι τους και όχι να τους χαρίζονται, γιατί έχουν φροντίσει ώστε στην «Τυποεκδοτική» να μην κουνιέται φύλλο.


http://www.typografeio.blogspot.com/


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου