Σάββατο 21 Φεβρουαρίου 2009

Οι Δημοκρατικοί ετοιμάζονται για την συμμετοχή τους στις ευρωεκλογές του Ιουνίου 2009.

Με ζωή μόλις ενός μήνα, οι Δημοκρατικοί έχουν ήδη προχωρήσει σε ενέργειες οικονομικής διαφάνειας και λογοδοσίας. Αποκτήσαμε ΑΦΜ, έτσι ώστε να ελέγχονται τα οικονομικά μας στην βάση νόμιμων και δικαιολογημένων δαπανών, όπως ακριβώς ισχύει για κάθε Έλληνα και Ελληνίδα που ασκούν οποιασδήποτε φύσης οικονομική δραστηριότητα.

Επίσης, θεωρήσαμε τις αποδείξεις και τα κουπόνια της οικονομικής ενίσχυσης στην αρμόδια υπηρεσία της βουλής. Πρόκειται για ενέργειες, στις οποίες, σύμφωνα με τις πληροφορίες που διαθέτουμε, δεν φαίνεται να έχουν προβεί τα υπάρχοντα κοινοβουλευτικά κόμματα.

Ταυτόχρονα θέτουμε ως όριο ετήσιας χρηματοδότησης τα 12.000 Ευρώ κατ’ άτομο τον χρόνο, μια θεσμική ρύθμιση της ΕΕ που στην Ελλάδα παραμένει ανενεργή [προκύπτει από την Οδηγία 2005/60/ΕΚ και την από 27.12.2007 τροποποίηση του κανονισμού του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου] και καθιερώνουμε την κατάρτιση ετήσιου προϋπολογισμού, τυχόν πλεόνασμα του οποίου –είτε προέρχεται από ιδιωτικές συμβολές είτε από την κρατική χρηματοδότηση- θα επιστρέφεται στο ελληνικό Δημόσιο προς ενίσχυση του κρατικού προϋπολογισμού πρόνοιας.

Η προεκλογική καμπάνια και τα έξοδα συμμετοχής των Δημοκρατικών στις ευρωεκλογές δεν καλύπτονται από κρατική χρηματοδότηση. Έτσι, οι πόροι που απαιτούνται αναζητούνται αποκλειστικά από τις συνδρομές των Ελλήνων πολιτών.

Όποιος επιθυμεί να ενισχύσει οικονομικά τους Δημοκρατικούς μπορεί να καταθέσει από 1 έως 12.000 Ευρώ (σύμφωνα με τα όσα προβλέπει η σχετική κοινοτική οδηγία) στον λογαριασμό που δημιουργήθηκε στο όνομα του κόμματος.

Ο λογαριασμός των Δημοκρατικών είναι:

ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ, 120/296253-52

ΙΒΑΝ GR66 0110 1200 0000 1202 9625 352


Σύντομα θα υπάρχει και η δυνατότητα κατάθεσης ποσών μέσω πιστωτικής κάρτας.

Dimokratikoi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου