Πέμπτη 26 Φεβρουαρίου 2009

Aρνήθηκε να πληρώσει διόδια, φώναξε το περιπολικό και...

Αρνήθηκε να πληρώσει τα διόδια Σκοτίνας-Τεμπών-Σκοτίνας ο εκπρόσωπος Τύπου της Δημοκρατικής Αναγέννησης κ. Σταύρος Βιτάλης, υλοποιώντας την οδηγία 1999/62 της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, η οποία και ξεκαθαρίζει το νομικό πλαίσιο μέσα στο οποίο μπορεί μια χώρα μέλος να επιβάλλει διόδια.

Συγκριμένα ο κ. Βιτάλης, καλώντας και το περιπολικό της Τροχαίας Εθνικών Δρόμων στα διόδια της Σκοτίνας, εξήγησε στους αστυνομικούς αλλά και στον επόπτη της ιδιωτικής εταιρίας "Αυτοκινητόδρομοι Αιγαίου" που εκμεταλλεύεται τα διόδια, πως αρνείται να... πληρώσει τα διόδια, δεδομένης της σχετικής οδηγίας της ΕΕ. Μιας οδηγίας που προβλέπει την ύπαρξη διπλής λωρίδας ανάκατεύθυνση κυκλοφορίας ως προϋπόθεση για την είσπραξη διοδίων.
Σε σχετική της ανακοίνωση εξάλλου η Δημοκρατική Αναγέννηση, καλεί το ΥΠΕΧΩΔΕ να αποδεχθεί αμέσως τις συνθήκες που προκύπτουν από την ευρωπαϊκή οδηγία 1999/62/EC και να καταργήσει τα διόδια που επιβάλλονται σε δρόμους που δεν έχουν διπλή λωρίδα ανά κατεύθυνση κυκλοφορίας, όπως είναι πχ των Τεμπών και τμήματα της Εθνικής Οδού Αθηνών Κορίνθου.
Μέχρις εξάλλου το ΥΠΕΧΩΔΕ αποδεχθεί πως δεν είμαστε... μπανανιστάν, αλλά χώρα της ΕΕ, οι πολίτες μπορούν να ασκούν το δικαίωμά τους να μην πληρώνουν διόδια, όπου το δοβλέτι, επιμένει να λειτουργεί με όρους χαρατσιούτης τουρκοκρατίας.

Από: taxalia.blogspot


UPDATE 22/4/09 :
“Για 12η κατά σειρά φορά αρνήθηκε να πληρώσει τα διόδια Σκοτίνας-Τεμπών-Σκοτίνας, την Δευτέρα 20/4/09, ο εκπρόσωπος Τύπου της Δημοκρατικής Αναγέννησης κ. Σταύρος Βιτάλης, επικαλούμενος την Κοινοτική Οδηγία1999/62/EC, που σαφώς ορίζει πως για να εισπράττονται διόδια θα πρέπει να υπάρχει διπλή λωρίδα κυκλοφορίας κατά κατεύθυνση. Και στον συγκεκριμένο δρόμο-καρμανιόλα των Τεμπών, δεν υπάρχει διπλή λωρίδα κατά κατεύθυνση κυκλοφορίας και δεν νοείται σε καμία περίπτωση αυτοκινητόδρομος, όπως σαφώς ο ευρωπαϊκός νόμος ορίζει…

Αυτή τη φορά οι υπεύθυνοι της ιδιωτικής εταιρίας που εκμεταλλεύεται τα διόδια,επιχείρησαν να σταματήσουν τον… κ. Βιτάλη αρνούμενοι να σηκώσουν την μπάρατων διοδίων. Ωστόσο ο εκπρόσωπος Τύπου της Δημοκρατικής Αναγέννησης, τους κάλεσε για δωδέκατη φορά να προχωρήσουν σε μήνυση εναντίον του, καλώντας τους να σηκώσουν αμέσως την μπάρα… Αρνούμενος μάλιστα να υπογράψει το σχετικό έγγραφο που συμπληρώνει η εταιρία σε περίπτωση αδυναμίας καταβολής των διοδίων. Με στόχο, να πάει επιτέλους η υπόθεση στην ελληνική δικαιοσύνη ηοποία και να υποχρεώσει με απόφασή της την ελληνική κυβέρνηση να υιοθετήσειτην Κοινοτική Οδηγία 1999/62/EC.

Για μια ακόμη φορά ο εκπρόσωπος Τύπου της Δημοκρατικής Αναγέννησης καλεί τον κ. Σουφλιά, να καταργήσει αμέσως τα διόδια των Τεμπών, μέχρι την ολοκλήρωση του αυτοκινητόδρομου. Παράλληλα καλεί όλους τους οδηγούς που διέρχονται τον δρόμο-καρμανιόλα των Τεμπών, να επικαλούνται τον ευρωπαϊκό νόμο και να αρνούνται να πληρώνουν διόδια μέχρι την ολοκλήρωση της εθνικής οδού.”

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου