Κυριακή 15 Φεβρουαρίου 2009

ΠΡΟΣΒΟΛΗ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΠΟΥ ΚΑΛΟΥΝΤΑΙ ΝΑ ΔΙΔΑΞΟΥΝ ΗΘΟΣ ΚΑΙ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ

Δεν λέμε, καλός ο διάλογος για την Παιδεία, αλλά μήπως θά ' πρεπε ο υπουργός να ξεκινήσει από κάποια απλά πραγματάκια, όπως ο σεβασμός των νέων ανθρώπων που διεκδικούν μια θέση στα σχολεία;

Θα μιλήσω για την περίπτωση ενός

γυμναστή (πατέρας ενός παιδιού), που πήρε μέρος στην προκύρηξη που αφορούσε πρόσληψη αναπληρωτών καθηγητών Φυσικής Αγωγής, τον περασμένο Μάιο(τα στοιχεία του είναι στη διάθεση του Α. Σπηλιωτόπουλου).

Οι αιτήσεις έγιναν τον Ιούνιο και οι οριστικοί πίνακες που αφορούσαν 850 αναπληρωτές καθηγητές, αναρτήθηκαν τον Σεπτέμβριο και στις 10 Οκτώβρη οι 850 γυμναστές αποδέχτηκαν τη θέση και περίμεναν να αναλάβουν υπηρεσία.


Από το σημείο αυτό άρχισαν τα φαινόμενα προσβολής των ανθρώπων που καλούνται να διδάξουν ήθος και αξιοπρέπεια στα παιδιά μας.


ΠΡΟΣΒΟΛΗ ΠΡΩΤΗ:
Το υπουργείο Παιδείας ανακοινώνει κατόπιν εορτής, πως δεν υπάρχουν πιστώσει
ς για τους 850 και θα περιοριστεί στους 700, κάνοντας τους υπόλοιπους ωρομίσθιους.

ΠΡΟΣΒΟΛΗ ΔΕΥΤΕΡΗ:
Ο τρόπος διαχωρισμού αναπληρωτών και ωρομισθίων. Δημιουργήθηκε ένα σύστημα μοριοδότησης, στο οποίο συμπεριέλαβαν-ενώ κάτι τέτοιο δεν προκύπτει πουθενά- μόρια εντοπιότητας, προκειμένου κάποιοι "ημέτεροι" να...δυναμώσουν.


ΠΡΟΣΒΟΛΗ ΤΡΙΤΗ ΚΑΙ ΧΕΙΡΟΤΕΡΗ:
Ο εν λόγω εκπαι
δευτικός, είχε κάνει αποδοχή της θέσης στο 1ο Γυμνάσιο Σητείας. Ο ίδιος συγκέντρωνε 11,4 μόρια έναντι τριών άλλων συναδέλφων του που συγκέντρωναν 10,5 - 9,5 και 8,2 μόρια.

ΚΙ ΟΜΩΣ ΒΡΕΘΗΚΕ ΩΡΟΜΙΣΘΙΟΣ ΚΑΙ ΕΙΔΕ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ ΝΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΕΣ!
ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΕΡΑΣΜΕΝΟ ΟΚΤΩΒΡΙΟ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙ ΝΑ ΒΡΕΙ ΤΟ ΔΙΚΙΟ ΤΟΥ!

Οι παράγοντες του υπουργείου Παιδείας, στους οποίους απευθύνθηκε,
αναγνώρισαν ότι έχει δίκιο, πως σημειώθηκαν παρανομίες και τον παρότρυναν να προσφύγει στα διοικητικά δικαστήρια(ΑΥΤΑ ΤΟΥ ΤΑ ΕΙΠΑΝ ΠΡΟΦΟΡΙΚΑ, ΒΕΒΑΙΑ!)

ΠΑΡΑΔΟΞΟ είναι ότι το υπουργείο αγνοεί και τις
συστάσεις του ίδιου του πρωθυπουργού, αφού ο γυμναστής έστειλε και δύο επιστολές στο Μαξίμου, το οποίο τις διαβίβασε στο υπουργείο Παιδείας με κοινοποίηση στον ενδιαφερόμενο. Γραπτή απάντηση δεν έχει λάβει ακόμη από το υπουργείο, οπότε και προσέφυγε στα δικαστήρια!

Μπορεί να ακούγονται γραφειοκρατικά όλα αυτά αν δεν ξέρεις ότι, οι καταχρηστικά τοποθετημένοι ως ωρομίσθιοι γυμναστές αμείβονται με 250 ευρώ τον μήνα, χρήματα που ακόμη δεν έχουν δεί. Ο εκπαιδευτικός ο οποίος εργάζεται στην Κρήτη και έχει την οικογένεια του στα Γιαννιτσά, λέει: "Αν μπορούσα να το φανταστώ θα έμενα στο ταμείο ανεργίας, από το οποίο εισέπρατα 430 ευρώ."

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου