Δευτέρα 9 Φεβρουαρίου 2009

"ΠΕΡΙ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ..."


Από mail που λάβαμε από ελληνικό μουσικό blog (jazzmusicgr.blogspot), μάθαμε ότι η Google, χωρίς καμμία προειδοποίηση, άρχισε να σβήνει αναρτήσεις από μουσικά blogs που κατά τη γνώμη τους παραβιάζουν πνευματικά δικαιώματα,φυσικά των μεγάλων δισκογραφικών εταιριών..
Προς το παρόν τέτοια περιστατικά συνέβησαν κυρίως σε αγγλόφωνα και ισπανόφωνα blogs.

Προφανώς κάποια στιγμή θα συμβεί και στα δικά μας ελληνικά blogs..

Οι δισκογραφικές εταιρίες έχουν τα τελευταία χρόνια πεσμένους τζίρους. Αντί να καταλάβουν τους αυτονόητους λόγους που τους οδήγησαν σ’ αυτήν την κατάσταση και να μειώσουν τις τιμές τους στα δισκάκια που πουλάνε, ρίξανε εξ ολοκλήρου το φταίξιμο στην ελεύθερη διακίνηση μουσικής (blogs, peer-to-peer, torrents κλπ). Επικαλούμενοι το σλόγκαν που οι ίδιοι δημιουργήσανε («η πειρατεία σκοτώνει την μουσική»), έχουν εδώ και χρόνια ξεκινήσει έναν πόλεμο, με έναν εχθρό φάντασμα.

Αν Blogger και Google σβήνουν αναρτήσεις που "παραβιάζουν" πνευματικά δικαιώματα μεγάλων δισκογραφικών εταιριών χωρίς ΚΑΜΜΙΑ προειδοποίηση, ποιος μας λέει ότι στο μέλλον δεν θα αρχίσει να διαγράφει αναρτήσεις από πολιτικά και ενημερωτικά blogs που θίγουν συμφέροντα μεγάλων εταιριών και κυβερνήσεων με το περιεχόμενό τους;;;

1 σχόλιο:

  1. Από Dr.Seeng:
    Το blog μου όπως ξέρετε έχει επισημανθεί. Παράλληλα, το θυγατρικό της Google, το Youtube, μου έχει σβήσει ήδη ορισμένα βίντεο, στα οποία περιέχεται μουσική όπου δεν έχω τα πνευματικά δικαιώματα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή