Πέμπτη 5 Φεβρουαρίου 2009

ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΚΟΜΜΑ ΠΟΥ ΘΑ ΔΙΑΘΕΤΕΙ ΑΦΜ

Οι "Δημοκρατικοί" είναι το πρώτο κόμμα που θα διαθέτει ΑΦΜ, έτσι ώστε να ελέγχονται τα οικονομικά του στην βάση νόμιμων και δικαιολογημένων δαπανών, όπως ακριβώς ισχύει για κάθε Έλληνα και Ελληνίδα που ασκούν οποιασδήποτε φύσης οικονομική δραστηριότητα. ΚΑΝΕΝΑ κόμμα δεν έχει ΑΦΜ σήμερα, με αποτέλεσμα την πλήρη αδιαφάνεια στα οικονομικά τους, τη βασική δηλαδή προϋπόθεση για την εισροή και εκροή μαύρου χρήματος.

Σ' αυτό το κόμμα αποκλείονται ρητώς όσοι έχουν θητεύσει ως υπουργοί και βουλευτές, καθώς τα πρόσωπα αυτά –με ελάχιστες εξαιρέσεις- φέρουν μερίδιο ευθύνης για την κατάσταση πολύπλευρης κρίσης στην οποία βρισκόμαστε σήμερα.

...με άξονα την ανατροπή του αποτυχημένου πολιτικού συστήματος της ολιγαρχίας και της οικογενειοκρατίας. Δημοκρατία από όλους για όλους.

Όλα αυτά και πολύ περισσότερα ,που θα βρείτε ΕΔΩ, από πολίτες της χώρας μας που έχουν αγανακτήσει όπως και εμείς, αλλά αποφάσισαν να λάβουν δράση αποφασισμένοι, όταν οι περισσότεροι είχαμε εγκαταλείψει κάθε προσπάθεια να αλλάξουμε το αποτυχημένο πολιτικό μας σύστημα. Ελπίζουμε ότι λένε να το εννοούν, διότι αν δεν έχουν σχέσεις εξάρτησης με κανέναν και δεν είναι πιόνια οποιασδήποτε μορφής συμφερόντων, θα μπορέσουν να αναδείξουν το κοινό συμφέρον, που έχουμε σαν λαός, που θα βελτιώσει την ποιότητα της ζωής του συνόλου της κοινωνίας.

Είναι πάντως αλήθεια ότι αν πραγματικά μπορεί ν' αλλάξει κάτι σ' αυτή τη χώρα, αυτή η αλλαγή θα προέλθει από εμάς τους ίδιους, τους πολίτες που θα πρέπει να αποκτήσουμε συλλογική συνείδηση για να ενισχύσουμε την κοινωνική συνοχή.

11 σχόλια:

  1. Αγαπητοί παρα-πληροφοριοδοτες σας ενημερωνω οτι ολα τα κομματα εχουν ΑΦΜ.
    Του ΠΑΣΟΚ για παραδειγμα ειναι 090219*** (για ευνοητους λογους δεν γραφω τα 3 τελευταια ψηφια).
    Πηγαιντε σε καμια εφορια να ρωτησετε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. το πρώτο κόμμα που διέθετε ΑΦΜ και βιβλίο εσόδων-εξόδων ήταν η Πολιτική Άνοιξη του Αντ. Σαμαρά. Άλλωστε, καί η Δημοκρατική Αναγέννηση του Στ. Παπαθεμελή, απ' το οποίο προέρχονται οι Δημοκρατικοί, διαθέτει ΑΦΜ και εσόδων-εξόδων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αν θέλετε να σας πω και εγώ το ΑΦΜ της ΝΔ μιας και είμαστε προμηθευτές τους σε αναλώσιμα. Τα κόμματα έχουν και ΑΦΜ και υποχρεούνται σε τήρηση βιβλίων Γ' τάξης και εκδόσεις ισολογισμών. Δεν φτάνει που είστε άσχετοι θέλετε και κόμμα τρομάρα σας...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Osoi kanoun tous exypnous gia ta kommata pou dithen echoun AFM as mas poun POTE akrivos ekanan ta kommata forogiki dilosi, pote katethesan diloseis FPA, se poia akrivos vivlia perase o Tsoukatos ta ekatommyria tis SIEMENS. Ki akomi, as mas deixoun: ta timologia ton dapanon ton sygentroseon kai epitelous ISOLOGISMOUS, pou na mas deichnoun PLIRI ESODA kai EXODA. Mathete episis kyrioi tis ND kai tou PASOK oti ta kommata tiroun kati vivlia tis plakas pou provlepei o nomos gia na ta elegchei kamia fora i vouli kai oti peran ton kentrikon dapanon oles oi perifereiakes katastaseis esodon - exodon DEN emfanizontai sta kitapia. Me alla logia MAVRO hrima karga!
    Sta kapou 350 meli kai allou tosous filous ton Dimokratikon mono ena stelechos perase apo tin Dimokratiki Anagennisi kamia 60aria meres. Gia afto min lete vlakeies. Stous dimokratikous yparchoun anthropoi pou perasan apo to PASOK, apo ton SYN kai apo tin ND, oloi ipioi, kentrooi anthropoi.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. α εισαι τελειως βλακας...απορω γιατι μπαινω καν στη διαδικασια να γραψω αυτες τις γραμμες και να χασω 20 δευτερολεπτα απο τη ζωη μου...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ωπα ρε παιδιά, ποιά κόμματα διαθέτουν ΑΦΜ? Το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ?? 'Η μήπως ο Τσιπροαλαβάνος?? Μας δουλεύετε?? Δεν μας λέτε πόσα σας δίνουν για να βάζετε σχόλια/ψέμματα στα μπλογκς? Και ποιός σας είπε πως οι Δημοκρατικοί προέρχονται από τον Παπαθεμελή? Πάτε καλά? Αν συμβαίνει κάτι, αυτό είναι πως οι Δημοκρατικοί δεν τρώνε κουτόχορτο. Ξεχάστε την προπαγάνδα και τα ψέμματα. Οι Δημοκρατικοί απευθύνονται σε νοήμονες και όχι σε προβατάκια και παπαγαλάκια. Άντε γειά, ψηφίστε τα αφεντικά σας τώρα και κρατήστε τα σχόλια/ψέμματα για τον εαυτό σας και τους ομοίους σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Από "Δημοκρατικούς":

    Από άμεση προσωπική γνώση σας πληροφορώ ότι γνωστό κόμμα μέχρι και προ τριών ετών ΔΕΝ διέθετε λογαριασμό στο όνομα του κόμματος, αλλά στο όνομα κάποιου μέλους του που είχε τον ρόλο του ταμία. Επίσης, οι συναλλαγές που υπήρχαν (πχ έξοδα οδοιπορικά, αναλώσιμα, σύνθετα αεροπορικά ταξίδια για τα οποία εκδιδόταν απόδειξη από ταξιδιωτικό γραφείο) γίνονταν ως εξής: έλεγε ο ταμίας “φέρτε μου μια απλή απόδειξη ή αν δεν γίνεται αυτό φέρτε μια απόδειξη στο όνομά σας και θα την περάσουμε στα έξοδα”. Πού ήταν το ΑΦΜ του εν λόγω κόμματος; Κάτι ακόμη: πολλές συναλλαγές με τιμολόγια γίνονταν μέσω κάποιου κομματικού ινστιτούτου ή κέντρου και όχι στο όνομα και ΑΦΜ -που δεν υπήρχε- του κόμματος.
    Εμείς δεν είμαστε ντετέκτιβ ούτε το ΣΔΟΕ για να γνωρίζουμε εάν το τελευταίο διάστημα τα κόμματα απέκτησαν ΑΦΜ. Οι πληροφορίες που έχουμε, δεδομένου και του φορολογικού απορρήτου, λένε ότι δεν διαθέτουν. Γνωρίζουμε όμως ότι α) η νομοθεσία περί οικονομικών των κομμάτων επιβάλλει ως μόνη υποχρέωση για τα κόμματα ένα απλό βιβλίο εγγραφών που υπόκειται στον έλεγχο επιτροπής της βουλής και β) ότι ΟΥΔΕΠΟΤΕ τα κόμματα κατέθεσαν ισολογισμούς με έσοδα και έξοδα.
    Αυτή είναι η απλή και σκληρή αλήθεια. Για περισσότερα επιφυλασσόμαστε.

    Γιάννης Σακιώτης (Αναπληρωτής πρόεδρος του κόμματος των "Δημοκρατικών"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Παιδάκια τέρμα τα κολπάκια.Όλα τα κόμματα έχουν ΑΦΜ και εδώ δεν πρωτοτυπούν οι Δημοκρατικοί.Τις λαμογιές τους όμως δεν τις κάνουν μέσω νομίμων αποδείξεων. Το ότι ο νέος σχηματισμός έχει ΑΦΜ εμένα δεν μου λέει τίποτε. Μάλλον είναι μια ακόμη προσπάθεια προπαγάνδας( γκρίζας;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Όποιο κόμμα έχει ΑΦΜ, ισολογισμούς και αποδείξεις δαπανών για ΟΛΑ τα έξοδα να τα παρουσιάσει στην δημοσιότητα! Και να αφήσουν τα καλαμπουράκια τα πασοκάκια. Δεν είμαστε δα και Λωτοφάγοι. Τον Τσουκάτο τον ξεχάσατε; Φτάνει πια με τις σαχλαμαρίτσες. Να αποδείξουν τα κόμματα ότι δεν είναι ελέφαντες, τώρα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. χαχα ακου εκεί έχουν τα κόμματα ΑΦΜ!!! Μήπως ελέγχονται κιόλας για τις σακούλες με τα λεφτά που περνάνε απο εκεί μέσα!?!? Το άλλο με τον τοτο το ξέρετε????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Αφού οι δημοκρατικοί έχουν ΑΦΜ μπορούν να μας το δώσουν να το ξέρουμε να τους ενισχύσουμε οικονομικά; Θα μου δώσουν απόδειξη θεωρημένη από την εφορία; Που θα καταθέτουν ισολογισμό; Όλα τα χρόνια όσοι κλέβουν την Ελλάδα έχουν ΑΦΜ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή