Κυριακή 22 Φεβρουαρίου 2009

Η ΣΠΑΡΤΑΡΙΣΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΟΡΟΥΣ ΣΤΟ ΔΗΜΑΡΧΟ ΤΗΣ ΠΑΤΡΑΣ

Για το Βατοπαίδι περιορίστηκαν σε μισόλογα, για το Καρναβάλι όμως, οι 20 μονές του Αγ. Όρους έστειλαν σπαρταριστή επιστολή στο Δήμο της Πάτρας.

ΣΥΝΑΞΙΣ ΑΓΡΙΟΥ ΟΡΟΥΣΕΞΑΙΡΕΤΙΚΩΣ ΕΠΕΙΓΟΝ

Κύριε Δήμαρχε, καθώς επληροφορήθημεν επίκειται κατά τας εκδηλώσεις επ'ευκαιρία του εν τη πόλει Υμών λεγόμενου καρναβάλου να εκθέθητε επί απλού άρματος ομοίωμα του Πανοσιολογιώτατου Καθηγουμένου της Ι. Μονής Βατοπεδίου Αρχιμ. Κ. Εφραίμ. Δια του παρόντος ιεροκοινοσφράγιστου ημών γράμματος προαγόμεθα εξ ομοφώνου αποφάσεως της καθ'ημάς Ιεράς Κοινότητας ίνα εκφράσωμεν την βαθείαν ημών λύπην διότι ο Αρχιμανδρίτης θα άξιζε καλυτέραν τύχην όπως επί παραδείγματι να είναι εξαρχής ο Βασιλιάς Καρνάβαλος.
Ο Καθηγούμενος της Ι. Μονής Βατοπεδίου κατάφερε με άοκνες προσπάθειες να επιτύχει τον ευτελισμόν του θεσμού του Ηγουμένου.Επίσης εδίδαξεν και ενέπνευσεν εις την νεολαία μας τας αξίας της Ιεράς Μπίζνας και της Λαμογιάς.
Κύριε Δήμαρχε, είναι γνωστόν ότι το Άγριον Όρος φιλοξενεί δωρεάν χιλιάδες προσκυνητάς καθ'έτος εκ
της πόλεως των Πατρών.Απαιτούμε όπως οι κρατούντες αναδείξουν τον Αρχιμανδρίτη Εφραίμ Βασιλιά Καρνάβαλο ειδάλλως οι πιστοί μας θα κάμνουν λαμπόγιαλα τον φετινόν καρνάβαλον.

Άπαντες οι εν τη κοινή Συνάξει Αντιπρόσωποι και Προϊστάμενοι των είκοσι Ιερών Μονών του Αγρίου Όρους


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου