Τετάρτη 11 Φεβρουαρίου 2009

ΝΕΟ ΜΕΤΡΟ ΑΠΟ ΤΗΝ Ε.Ε. :ΑΝΕΥ ΑΠΟΔΟΧΩΝ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΕΣ ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΣΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ

Η Ε.Ε. και οι επιχειρήσεις βρήκαν τον τρόπο να απολύουν εργαζομένους χωρίς αποζημίωση!

Τις άνευ αποδοχών υποχρεωτικές διακοπές από την εργασία προτείνει η Κομισιόν ως μέτρο για να αποτραπεί ένα μαζικό κύμα απολύσεων στην Ε.Ε. εξαιτίας της οικονομικής κρίσης.

Σύμφωνα με το σχέδιο, η Κομισιόν προτείνει στις κυβερνήσεις να επιτρέπουν στις επιχειρήσεις να θέτουν εκτός εργασίας τους υπαλλήλους τους για ένα διάστημα, προκειμένου να απαλλάσσονται παροδικά από το μισθολογικό κόστος, και να τους ανακαλούν στις θέσεις τους όταν το επιτρέπει η οικονομική κατάσταση της επιχείρησης.

Η Επιτροπή επικαλείται ως δικαιολογητική βάση της σύστασης τις προβλέψεις για αύξηση της ανεργίας κατά 3% μέσα στον επόμενο χρόνο. «Οι απολύσεις δεν είναι καλή μέθοδος αντιμετώπισης της κρίσης», σχολίασε ο πρωθυπουργός του Λουξεμβούργου και πρόεδρος της ευρωζώνης, Ζαν Κλωντ Γιουνκέρ που υποστήριξε την εισήγηση της Επιτροπής προς τα κράτη μέλη. Παράλληλα, ο κ. Γιουνκέρ ζήτησε από τις επιχειρήσεις να προτιμήσουν την «ευέλικτη» απομάκρυνση των εργαζομένων τους από την εργασία, αντί της οριστική απόλυσης.

Πρακτικά, αν οι κυβερνήσεις υιοθετήσουν τη σύσταση της Κομισιόν, μια επιχείρηση θα μπορεί να δίνει άδεια άνευ αποδοχών σε τμήμα του προσωπικού της, μέχρι να χρειαστεί ξανά τις υπηρεσίες του.

Η λύση αυτή δεν είναι πρωτόγνωρη, καθώς έχει ήδη εφαρμοστεί από ευρωπαϊκές βιομηχανίες που αντιμετώπιζαν προβλήματα.

Το συμπέρασμα δηλαδή είναι, ότι σε κάθε περίπτωση που κάθε κοινωνικό/πολιτικό/οικονομικό σύστημα , αποτυγχάνει θα πρέπει οι φτωχότεροι μισθωτοί και αυτοαπασχολούμενοι λειτουργώντας με ανιδιοτέλεια και υποτέλεια (και για ποιόν δηλαδή;), να συντηρήσουμε τα υπερκέρδη και το κύρος των εργοδοτών και των αλαζονικών κυβερνήσεων, (όλα τα λεφτά στις Τράπεζες και τους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους και όλα τα βάρη της κρίσης στους εργαζόμενους), για να εξακολουθήσει να λειτουργεί (για πόσο;) το ήδη αποτυχημένο σύστημα τους..

Υπάρχει πολύ χρήμα στους κόλπους της διαφθοράς και της ασυδοσίας, η πλεονεξία έγινε βαρίδι στο λαιμό τους και δεν θα το κρεμάσουν στο δικό μας..!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου