Δευτέρα 9 Φεβρουαρίου 2009

ΥΠΕΡΘΕΡΜΑΝΣΗ ΤΟΥ ΠΛΑΝΗΤΗ ΚΑΙ ΑΝΑΝΕΩΣΙΜΕΣ ΠΗΓΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ

Με αφορμή την άποψη για την υπερθέρμανση του πλανήτη που αναδημοσιεύσαμε από το capital.gr θα θέλαμε να εκφράσουμε την ταπεινή μας άποψη και να την τεκμηριώσουμε από στοιχεία που πήραμε από την WWF Ελλάς.
Στο παρελθόν, το κλίμα της γης έχει πολλές φορές μεταβληθεί ως αποτέλεσμα φυσικών αιτίων. Όμως, οι αλλαγές που παρατηρούνται τα τελευταία χρόνια και αυτές που προβλέπονται στο μέλλον, οφείλονται κυρίως στην ανθρώπινη συμπεριφορά: μέσα από τις ανθρώπινες δραστηριότητες απελευθερώνονται κάθε χρόνο στην ατμόσφαιρα μεγάλες ποσότητες διοξειδίου του άνθρακα - 29 δισεκατομμύρια τόνοι το 2004 - και αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να θερμαίνεται ο πλανήτης.
Διαβάστε τη συνέχεια εδώ

http://blog-tou-fititi.blogspot.com/2009/02/capital.html



Έστω και καθυστερημένα η ελληνική κυβέρνηση οδεύει βάζοντας ένα τέλος στα κερδοσκοπικά σχέδια εις βάρος του περιβάλλοντος από την ΔΕΗ και τους ιδιώτες για την εγκατάσταση και δημιουργία μονάδων παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας από λιθάνθρακα. Η νέα αυτή πληροφορία προήλθε από καλά πληροφορημένες πηγές του portal , axiaplus.gr. Σύμφωνα με το ίδιο portal το Υπουργείο Ανάπτυξης θα σταματήσει τα σχέδια των ενδιαφερόμενων επιχειρήσεων και θα προωθήσει τη χρήση των ΑΠΕ (Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας). Αν επαληθεύεται αυτή η είδηση χειροκροτούμε την απόφαση του αρμόδιου υπουργού, διότι εκτός από τα αρνητικά οφείλουμε να αναφερόμαστε και στα θετικά της κάθε κυβέρνησης. Το γεγονός αυτό αποτελεί σίγουρα ένα θετικό στοιχείο με την προϋπόθεση ότι τα λόγια θα γίνουν πράξη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου