Τρίτη 31 Μαρτίου 2009

Προσπάθεια χειραγώγησης της κοινής γνώμης και επιστροφή στο 1974. Υπάρχει ελπίδα;




"Το 1949 στις ΗΠΑ λειτουργούσαν περίπου 45 τέτοια ινστιτούτα που απασχολούσαν περί τους 20.000 υπαλλήλους συνολικά και πραγματοποιούσαν αρκετά αξιόλογα κέρδη. Τα Ινστιτούτα αυτά διενεργούσαν κάτι σαν περιορισμένα δημοψηφίσματα επί παντός γενικού ενδιαφέροντος ζήτημα π.χ. αν θα γίνει ή δεν θα γίνει πόλεμος, ποια ομάδα θα νικήσει, ποιος είναι ο δημοφιλέστερος ηθοποιός ή τραγουδιστής κ.λπ. Βέβαια καθίσταται περιττό να σημειωθεί πως πολλά εξ αυτών, στη Χώρα του δολαρίου, άρχισαν να εμπλέκονται με τις αντίστοιχες προπαγάνδες (πολιτικές, εμπορικές κ.λπ.) και πάσης φύσεως οικονομικά συμφέροντα." Διαβάστε >>εδώ<< την ενδιαφέρουσα αναφορά

Στην Ελλάδα έχουμε μια υστέρηση 50 χρόνων σε ότι οι δυτικοί έχουν ξεπεράσει ως αντίληψη και αποδοχή. Ένα από αυτά είναι και οι περιβόητες δημοσκοπήσεις που έγιναν ένα εργαλείο καταδυνάστευσης του αναποφάσιστου φτωχοέλληνα. Και λέω Φτωχοέλληνα γιατί οι αποφασισμένοι και οι βολεμένοι βρίσκουν τον τρόπο τους να ελίσσονται και να εξελίσσονται . . .

Η χειραγώγηση είναι ένα ψυχολογικό εργαλείο υποβολής του υποσυνείδητου κυρίως ανθρώπων που συνήθως έχουν χαμηλό μορφωτικό επίπεδο ή βρίσκονται σε δεινή οικονομική κατάσταση. Τα αποτελέσματα τα οποία ανακοινώνονται έχουν μια σχετική αξία αλλά και από την άλλη χρήζουν περαιτέρω αξιολόγησης από κάποιον εισαγγελέα (πράγμα λίγο δύσκολο σε αυτή τη χώρα) ή παρέμβαση του ΕΣΡ (πράγμα ανύπαρκτο σε αυτή τη χώρα).

Η Ελλάδα τη τελευταία πενταετία ζει σε ένα καθεστώς ανεξήγητης αποχαύνωσης , εγκληματικής αδιαφορίας και μεσσιανικής αναμονής. Διαπιστώσεις και εξηγήσεις πολλές. Αυτό που περιμένει ο μέσος Έλληνας είναι ένα φως και μια ελπίδα που ΔΕΝ έρχεται. Αλλοπρόσαλλες καταστάσεις και ανεξήγητες συμπεριφορές.

Διαβάστε τη συνέχεια >>>> ΣΤΟΧΑΣΜΟΣ-ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου