Τετάρτη 25 Μαρτίου 2009

ΚΚTC «Δημοκρατία της Βόρειας Κύπρου»(;;;)

Ο Δήμος Κομοτηνής το καλοκαίρι που μας πέρασε και πιο συγκεκριμένα στις 13 και 14 Ιουλίου συμμετείχε με ένα χορευτικό συγκρότημα ενός οικισμού του Δήμου σε ένα φεστιβάλ χορού του Δήμου Κιουτσούκ Τσεκμετζέ της Τουρκίας.

Εκεί και κατά την διάρκεια της παρέλασης, συγκεντρώθηκαν όλα τα χορευτικά συγκροτήματα και χόρεψαν μαζί για να ξεκινήσει το συγκεκριμένο φεστιβάλ. Η ελληνική αποστολή χόρεψε μαζί με το συγκρότημα της «Δημοκρατίας της Βόρειας Κύπρου», όπως αποκαλείται!!! Μόλις το ανακάλυψαν από την ελληνική αποστολή δεν έκαναν το παραμικρό! Ούτε διαμαρτυρηθήκαν, ούτε σηκώθηκαν να φύγουν όπως θα περίμενε κανείς. Αντιθέτως μαζί συμμετείχαν σε όλη την διάρκεια του φεστιβάλ.

Αδιάψευστος μάρτυρας οι φωτογραφίες που μου έστειλαν με mail. Στην μία μάλιστα η οποία υπάρχει στην ιστοσελίδα του Δήμου Κιουτσούκ Τσεκμετζέ φαίνεται καθαρά πάνω από το χώρο όπου πραγματοποιήθηκαν οι χοροί και οι συναυλίες, η ελληνική και η σημαία του ψευδοκράτους.

Με τους παραδοσιακούς χορούς γιάρισκα και τροΐρο το χορευτικό συγκρότημα της Καρυδιάς έδωσε χρώμα ελληνικό σε διεθνές φολκλορικό φεστιβάλ στο δήμο Κιουτσούκτσεκμετζέ της Κωνσταντινούπολης, συμμετέχοντας με αποστολή του Δήμου Κομοτηνής. Οι 9 χώρες από όλες τις γωνιές του κόσμου, μεταξύ των οποίων και η χώρα μας εκπροσωπούμενη από το δήμο Κομοτηνής, ένωσαν πολιτισμούς και παραδόσεις, στο 3ο διεθνές φεστιβάλ, που εντυπωσίασε συμμετέχοντες και επισκέπτες.

Αρχηγοί της αποστολής του Δήμου Κομοτηνής, ήταν ο τότε αντιδήμαρχος, τώρα πρόεδρος της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης και Αποχέτευσης, Κώστας Ναλμπάντης και η τότε αντιδήμαρχος πολιτιστικών, τώρα αντιδήμαρχος κοινωνικών υπηρεσιών, Νίκη Μουστάκα.

Στο θέμα αναφέρονται και οι εφημερίδες Χρόνος και Αντιφωνητής, όχι όμως τόσο όσο θα έπρεπε. Αν αναλογιστεί κανείς ότι χρηματοδοτούνται από τον Δήμο Κομοτηνής, καταλαβαίνει κάποιος ότι και αυτά που έγραψαν πολλά είναι. Στην δεύτερη εφημερίδα μάλιστα, αν και 15νθήμερη απαγορεύονται σύμφωνα με τον νόμο οι διακηρύξεις και οι προκηρύξεις, αντιθέτως όμως βλέπουμε να υπάρχουν από τον Δήμο Κομοτηνής και μάλιστα 2!

Τις αναφορές από την εφημερίδα «ο Χρόνος», μπορείτε να τις διαβάσετε εδώ:

http://xronos.gr/detail.php?ID=41027&phrase_id=704808

http://xronos.gr/detail.php?ID=41034&phrase_id=704808

Η συνεργασία μάλιστα δεν σταματάει στο συγκεκριμένο φεστιβάλ, καθώς η ΟΝΝΕΔ και ο πρόεδρος της, που τυγχάνει και δημοτικός σύμβουλος παραβρέθηκαν καλεσμένοι της εκεί νεολαίας του Ερντογάν του Δήμου Κιουτσούκ Τσεκμετζέ.

http://xronos.gr/detail.php?ID=42987&phrase_id=704808

Δείτε και αναφορές από τουρκικά portal που αναφέρουν το συμβάν:

http://www.porttakal.com/haber-3-uluslararasi-gol-festivali-nde-unluler-gecidi-27620.html

http://www.kucukcekmece.bel.tr/icerik_detay.asp?tur=31&id=4655

http://www.superpoligon.com/haber/4800

Όπου αναφέρετε ΚΚTC, εννοείται η «Δημοκρατία της Βόρειας Κύπρου»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου