Δευτέρα 16 Μαρτίου 2009

ΑΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΟΣ ΠΛΟΥΤΙΣΜΟΣ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ

Το Σώμα Επιθεωρητών Δημόσιας Διοίκησης προσπαθεί να λύσει το γρίφο του πλούτου που εμφανίζουν πολλοί δημόσιοι υπάλληλοι. Οι πρώτοι από τον μεγάλο σωρό, ήταν οι εφοριακοί και οι πολεοδόμοι..Ήδη για 30 περιπτώσεις υπαλλήλων που απασχολούνται σε εφορίες και πολεοδομίες, ο γενικός επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης κ. Λέανδρος Ρακιντζής έχει ζητήσει την άρση του τραπεζικού απορρήτου προκειμένου να ελεγχθούν τα μεγάλα εισοδήματα, τα οποία φυσικά δεν δικαιολογούνται από τον μισθό τους.

Ανάμεσα στις περιπτώσεις που διερευνώνται υπάρχουν υπάλληλοι με καταθέσεις 1 εκατομμύριο ευρώ, άλλοι που διαθέτουν σειρά ακινήτων, μέχρι και ιδιόκτητη πολυκατοικία, πολυτελείς βίλλες και βέβαια αυτοκίνητα αξίας δεκάδων χιλιάδων ευρώ! Παράλληλα παραπέμπονται δεκάδες ανώτερα στελέχη του Δημοσίου που δεν υπέβαλλαν τη δήλωση "πόθεν έσχες".

Μερικά τρανταχτά παραδείγματα...

Διευθυντής σε πολεοδομικό γραφείο Νομαρχίας, μετά το άνοιγμα των τραπεζικών του λογαριασμών διαπιστώθηκε ότι διαθέτει
καταθέσεις ύψους 750.000 ευρώ, ένα ποσό που φαίνεται δυσανάλογο με το μισθό του που κυμαίνεται γύρω στα 1.700 ευρώ. Ο ίδιος υπάλληλος επίσης φέρεται ως ιδιοκτήτης σειράς διαμερισμάτων..θα δώσει τώρα εξηγήσεις για τον τρόπο που απέκτησε την περιουσία του.

Υπάλληλος πο
υ υπηρετεί ως στέλεχος σε Πολεοδομία και με αρκετά έτη προϋπηρεσίας, διαθέτει καταθέσεις ύψους 500.000 ευρώ, όπως αποκαλύφθηκε. Επίσης εμφανίζεται ότι είναι ιδιοκτήτης πολυκατοικίας και παράλληλα διαθέτει πολυτελές τζιπ αξίας δεκάδων χιλιάδων ευρώ...κι όλα αυτά με 1.700 ευρώ μισθό!

Εφοριακός υπάλληλος που εργάζεται ως διευθυντής σε
ΔΟΥ, διαθέτει καταθέσεις 700.000 ευρώ, με μισθό που ανέρχεται σε 3.000 ευρώ. Οι επιθεωρητές ζητούν εξηγήσεις και ρωτούν εάν αυτά τα χρήματα προέρχονται από "συναλλαγές" με φορολογούμενους.

Μια ακόμα ενδεικτική περίπτωση αφορά εργαζόμενο σε κάποια Νομαρχία, ο οποίος διαθέτει προθεσμιακή κατάθεση 1 εκατομμ
υρίου ευρώ!

Σημειωτέο είναι ότι στο 15% των
δηλώσεων, υπαλλήλων της Πολεοδομίας, δηλώνουν κατά μέσο όρο 7-9 ακίνητα!

Όλοι πρέπει να αποδείξουν για το νόμιμο της απόκτησης τ
ης περιουσίας που απέκτησαν.

Το 60% της διαφθοράς στη χώρα μας εντοπίζεται σε τρείς υπηρεσίες: νοσοκομεία, εφορίες, πολεοδομίες.

Βάζω στοίχημα ότι όλοι έχουμε από μία τουλάχι
στον παρόμοια ιστορία, με γνωστό μας δημόσιο υπάλληλο! Αν υπήρχαν αποδείξεις για τις λαμογιές τους, θά' μεναν λίγοι υπάλληλοι στις υπηρεσίες τους!

Ο γενικός επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης κ. Λέανδρος Ρακιντζής όσο περνάει ο καιρός, τόσο αγριεύει..και προτείνει
μια σειρά μέτρων που θα βελτιώσουν την εικόνα της Δημόσιας Διοίκησης και θα περιορίσουν τη διαφθορά:
  • Επαναφορά κωλύματος εντοπιότητας, δηλαδή να μην υπηρετεί κάποιος στον τόπο καταγωγής του. Αυτό βέβαια έχει οικονομικό και πολιτικό κόστος καθώς οικογένειες φεύγουν από το σπίτι τους. Όμως δεν λειτουργεί το σύστημα εάν κάποιος πρέπει να ελέγξει φίλους και κουμπάρους.
  • Όταν προάγεται κάποιος, να μεταφέρεται σε άλλη υπηρεσία. Δεν μπορεί να προΐσταται σε εκείνους με τους οποίους ήταν ισόβαθμος.
  • Να υπάρχει ποσόστωση στη βαθμολογία/αξιολόγηση. Δεν είναι δυνατόν να βαθμολογούνται όλοι οι υπάλληλοι με άριστα και ο προϊστάμενος να γράφει ότι όλοι είναι εξαίρετοι...
  • Για να πατάξουμε τη γραφειοκρατεία πρέπει να υπάρχει πλήρη μηχανοργάνωση. Όταν γίνει αυτό, τότε θα αποκοπεί η επαφή πολίτη και υπαλλήλου και θα περιοριστεί η διαφθορά όταν δεν συναλλάσονται.
ΑΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ ΝΑ ΣΥΓΚΑΛΥΠΤΟΥΜΕ ΚΑΘΕ ΕΙΔΟΥΣ ΛΑΜΟΓΙΑ!!! ΑΣ ΦΤΙΑΞΟΥΜΕ ΠΑΛΙ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΕ ΙΣΟΥΣ ΟΡΟΥΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ!!!

3 σχόλια:

  1. Ας πάει και απο την ΤΕΟ ΑΕ - ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΙΟΔΙΑ - μια βόλτα ο κ. Επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης και το ΣΔΟΕ. Που ξέρεις τι θα βρει και τι θ'ανακαλύψει. Εκεί να δεις περιουσίες και χρήμα που ρέει άφθονο και ανέλεγκτο στις τσέπες τον μεγαλοσυνδικαλιστών και των μεγαλοστελεχών, ο θεός να τους κάνει.Ακούγεται ότι μεγαλοσυνδικαλιστές και υπεύθυνοι τμημάτων, πηγαίνουν τα σαββατοκύριακα βόλτες στην επαρχία για ατομικές τους υποθέσεις και χρεώνουν οδοιπορικά έξοδα 1000-1500 ευρώ!!!/μήνα στην εταιρεία που καταλήγουν στις τσέπες τους. Ας πάει. Τι έχει να χάσει. Τίποτε! Να βρεί ίσως. Είδομεν.

    17/3/09 12:02

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Να κάνει και μια βόλτα από τα νυχτερινά κέντρα
    για να διαπιστώσει πόσες αποδείξεις κόβουν οι κύριοι αυτοί,αλλά και οι περισσότεροι πελάτες δεν ζητούν αποδείξεις γιατί και αυτοί με την σειρά τους φοροδιαφεύγουν διότι δεν ειναι υπάλληλοι ούτε συνταξιούχοι για να χρησιμοποιήσουν τίς αποδείξεις στή φορολογική τους δήλωση, αλλά ελεύθεροι επαγγελματίες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ Η ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΝΑ ΦΤΕΙΑΞΕΙ,ΕΑΝ :1)ΔΕΝ ΑΠΑΓΚΙΣΤΡΩΘΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΚΑΘΕ ΚΟΜΜΑΤΙΚΟ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟ ΠΟΥ ΚΥΒΕΡΝΑΕΙ2)ΔΕΝ ΑΞΙΟΛΟΓΟΥΝΤΑΙ ΟΛΟΙ ΟΙ Δ.Υ.ΚΑΙ ΠΡΩΤΙΣΤΩΣ ΟΙ ΔΙΕΥΘΥΝΤΕΣ 3)ΔΕΝ ΓΙΝΕΙ ΑΝΑΣΥΣΤΑΣΗ ΟΛΗΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΑ ΣΗΜΕΡΙΝΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ(ΠΟΛΙΤΙΚΑ,ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ,ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΚΑΙ ΠΡΩΤΙΣΤΩΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΑ ΚΑΙ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΑ)ΩΣΤΕ ΝΑ ΚΑΘΟΡΙΣΤΕΙ Ο ΡΟΛΟΣ ΤΗΣ ΔΗΜΝΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΤΟΜΕΙΣ ΚΑΙ ΤΕΛΟΣ 4)ΔΕΝ ΕΠΕΝΔΥΣΟΥΜΕ ΣΤΗ ΓΝΩΣΗ ΜΕ ΚΥΡΙΟ ΑΞΟΝΑ ΤΗ ΠΑΙΔΕΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ ΠΟΥ ΔΙΑΘΕΤΟΥΜΕ ΣΑΝ ΧΩΡΑ ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΕΙ ΤΟ ΣΥΓΚΡΙΤΙΚΟ ΜΑΣ ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή