Δευτέρα 16 Μαρτίου 2009

Άφαντοι, παρά τις έρευνες, Ριτζάι και Παλαιοκώστας

Μπορεί η θεαματική απόδραση-καρμπόν του Βασίλη Παλαιοκώστα και του Αλκέτ Ριτζάι από τις φυλακές Κορυδαλλού με ελικόπτερο, στις 22 Φεβρουαρίου, να έγκειται στις αρμοδιότητες του υπουργείου Δικαιοσύνης, αλλά από τη στιγμή της δεύτερης πτήσης τους προς την ελευθερία και μετά, οι υποθέσεις τους «επέστρεψαν» και πάλι στην ΕΛ.ΑΣ.

Οι «φάκελοί» τους άνοιξαν και οι αξιωματικοί ξεκίνησαν «φτου κι από την αρχή» έρευνες για τον εντοπισμό τους, μια μέρα πριν οδηγηθούν στα δικαστήρια για να απολογηθούν για την πρώτη τους εντυπωσιακή απόδραση. Εκατόν ογδόντα έξι ημέρες μετά τη σύλληψή του για την απαγωγή του βιομήχανου Γιώργου Μυλωνά, τον Ιούνιο του 2008, ο 43χρονος Β. Παλαιοκώστας βρέθηκε και πάλι ελεύθερος.

Η τεράστια κινητοποίηση των Αρχών, μετά τη νέα επεισοδιακή, ολιγόλεπτης διάρκειας, απόδραση με ελικόπτερο -τρία χρόνια μετά την πρώτη απόδραση με τον ίδιο τρόπο- δεν απέδωσε καρπούς. Δόθηκαν στη δημοσιότητα πρόσφατες φωτογραφίες των δύο δραπετών και έγινε έκκληση προς τους πολίτες να δώσουν σχετικές πληροφορίες. Συστάθηκαν μικτά κλιμάκια από διάφορες υπηρεσίες της Αστυνομίας για τον εντοπισμό τους.

Το στοίχημα για την ΕΛ.ΑΣ., μεγάλο. Πολλά όμως και τα στοιχήματα που δίνουν και παίρνουν για το χρονικό διάστημα που θα παραμείνει ελεύθερος ο Βασ. Παλαιοκώστας, που έχει αποδείξει πως ούτε της φυλακής τα σίδερα είναι ικανά να του στερήσουν την ελευθερία του. Ενας άνθρωπος που ξέρει να κερδίζει και ξέρει και να χάνει -τη φράση που επαναλαμβάνει κάθε φορά που συλλαμβάνεται- αλλά έχει αποδείξει ότι μπορεί να ταλαιπωρεί για χρόνια στις Αρχές που αδυνατούν να τον... φυλακίσουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου