Τρίτη 31 Μαρτίου 2009

Η ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΟΜΑΔΑ "ΔΕΛΤΑ" ΤΡΩΕΙ ΚΛΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΠΑΡΚΑΡΙΣΜΑ(!!!)

Σε κωμωδία εξελίχτηκε η εμφάνιση της νεοσύστατης αστυνομικής ομάδας ΔΕΛΤΑ στην Αθήνα, λίγο πριν από την επίσημη πρεμιέρα της.

Η ομάδα με τον βαρύγδουπο τίτλο «Δύναμη Ελέγχων και Ταχείας Αντίδρασης» πιάστηκε από την πρώτη στιγμή στον ύπνο, καθώς έπινε... βραδέως τον φραπέ της στη Βαλαωρίτου ενώ είχε παρκάρει τα μηχανάκια στη Βουκουρεστίου.

Φωτογραφίες - ντοκουμέντο: Οι μηχανές παρκαρισμένες στον πεζόδρομο περιμένουν υπομενετικά το τέλος του καφέ της ομάδας ΔΕΛΤΑ

Την ώρα που περίπου δέκα αστυνομικοί της ομάδας ΔΕΛΤΑ ήταν παραδομένοι στην απόλαυση του καφέ, η Δημοτική Αστυνομία τους έκοβε κλήσεις λίγα μέτρα πιο πέρα για παράνομο παρκάρισμα μοτοσικλετών σε πεζόδρομο. Η δύναμη της «ταχείας αντίδρασης» δεν είχε πάρει χαμπάρι τι γινόταν, γιατί δεν είχε οπτική επαφή με τις υπηρεσιακές μοτοσικλέτες, τις οποίες είχε αφήσει στο έλεός τους, αφού δεν είχε μείνει κανένας πίσω για να τις φυλάει.

Τη σκηνή που ακολούθησε, όταν οι αστυνομικοί της ομάδας ΔΕΛΤΑ βρήκαν στις μοτοσικλέτες τους τα ροζ χαρτάκια με τις κλήσεις της Δημοτικής Αστυνομίας, θα ζήλευαν ο Τσιφόρος, ο Σακελλάριος και οι άλλοι κλασικοί σεναριογράφοι κωμωδιών του ελληνικού κινηματογράφου.

Οι αστυνομικοί της νεοσύστατης ομάδας έγιναν έξαλλοι και έψαξαν να βρουν του θρασείς δημοτικούς συναδέλφους τους, που τα έβαλαν με το φόβητρο των κουκουλοφόρων. Πού να φανταστούν οι δημοτικοί αστυνομικοί ότι αυτοί που είχαν παρκάρει για αρκετή ώρα τις μοτοσικλέτες πάνω στον πεζόδρομο και έπιναν τον καφέ τους αμέριμνοι ήταν αστυνομικοί της επίλεκτης ομάδας ΔΕΛΤΑ.

Οταν συναντήθηκαν οι μεν με τους δε διαπιστώθηκε ότι η Δημοτική Αστυνομία είχε μοιράσει τις κλήσεις ύστερα από διαμαρτυρίες καταστηματαρχών. Δεν τους έφτανε η οικονομική κρίση, είχαν και τις μοτοσικλέτες μπροστά στη βιτρίνα και δεν μπορούσαν να σταυρώσουν πελάτη... Τελικά το θέμα των κλήσεων διευθετήθηκε. Η υπόθεση όμως άφησε πίσω της ερωτηματικά.

Τι είδους εκπαίδευση έχουν αυτές οι ομάδες, όταν παρκάρουν τις υπηρεσιακές μοτοσικλέτες τους και πάνε όλοι μαζί για καφέ;

Μήπως τελικά δημιουργήθηκαν μόνο για τα μάτια του κόσμου, ύστερα από τα γεγονότα στο Κολωνάκι, προκειμένου να δημιουργήσουν μια ψευδαίσθηση ασφάλειας;

Ημουν και εγώ εκεί
Ολα μυστικά και διακριτικά

Η ώρα ήταν λίγο πριν από τις 12 το μεσημέρι στον πεζόδρομο της Βαλαωρίτου. Μια παρέα 8-10 νεαρών έπινε ήσυχα τον καφέ της στο Brazilian, αν και από απόσταση καταλάβαινες ότι δεν ταίριαζαν στη συνήθη πελατεία του πεζόδρομου.

Μπουφάν στενό, αθλητικά παπούτσια, τσαντάκι-μπανάνα στη μέση, γυαλί μαύρο και τζόκεϊ ή σκουφάκι.

Γειτονικός καταστηματάρχης μάς κάνει από μακριά τις... συστάσεις, που μάλλον ήταν αχρείαστες.

«Είναι οι ειδικές δυνάμεις Δ»...

Λογικό να σκεφτείς ότι όπως κάθε πολίτης έχουν δικαίωμα για ένα διάλειμμα, για ένα καφέ προτού πιάσουν βάρδια.

Εξάλλου είναι οι νέες δυνάμεις, το «μυστικό όπλο» που εποχούμενο θα πατάξει τους κουκουλοφορους και ως «μυστικοί» έχουν χρέος να αναμειγνύονται με τους κοινούς θνητούς...

Στις 12 και κάτι σηκώθηκαν πλήρωσαν και έφυγαν προς τη Βουκουρεστίου, συγκεντρώνοντας τα βλέμματα όλων όσων απολάμβαναν τον καφέ τους και ανησύχησαν με την ξαφνική κινητοποίηση των «μυστικών δυνάμεων».

Εκεί μια έκπληξη τους περίμενε, καθώς απεδείχθη ότι η Δημοτική Αστυνομία είχε πράξει στο ακέραιο το καθήκον της.

Είχε φορτώσει με κλήσεις για παράνομη στάθμευση, στον πεζόδρομο της Βουκουρεστίου, στην άνοδο από την Πανεπιστημίου, τα μηχανάκια της «Ειδικής Δύναμης».

Η «Ειδική Δύναμη» ήταν τόσο διακριτική και μυστική, που ως και οι Αφρικανοί που συνήθως γεμίζουν με την πραμάτεια τους τον πεζόδρομο είχαν εξαφανισθεί...

Εκεί μπροστά στους περαστικούς και στους καταστηματάρχες άρχισαν οι τηλεφωνικές αρχικά (και κατόπιν διά ζώσης) διαπραγματεύσεις:

«Μα είμαστε συνάδελφοι της ειδικής δύναμης», «τα μηχανάκια είναι για υπηρεσία», «δεν παρκάραμε εδώ για διασκέδαση αλλα είμαστε σε υπηρεσία...». Οι κωμικοτραγικές αυτές σκηνές στο κέντρο της Αθήνας συνεχίσθηκαν για αρκετή ώρα, παρουσία πολυπληθούς κοινού που εξασφάλιζε το πιο πολυσύχναστο σημείο της πόλης, μέχρις ότου προφανώς πεισθούν οι Δημοτικοί Αστυνομικοί (και οι ανώτεροι τους που έφθασαν με όχημα της Δημοτικής Αστυνομίας) ότι πράγματι είχαν να κάνουν με αστυνομικούς ευρισκόμενους σε... μυστική αποστολή.

Την επόμενη φορά ας αφήνουν φρουρό στα παπιά προτού τους πάρουν χαμπάρι οι κουκουλοφοροι και τους ξεφουσκώσουν τα λάστιχα ή τους κάνουν άλλο χουνέρι...

Τουλάχιστον έτσι θα γλιτώνουν τις κλήσεις...

Αυτόπτης Μάρτυρας

4 σχόλια:

  1. λαθος τα λετε παιδια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. στο ελλαδισταν ο κα8ε ενας μπορει να λεει και να κανει οτι γουσταρει χωρις να υπολογιζει τις συνεπειες των λεγομενων του για το συνολο!
    για αυτους τους πολιτες που αποτλουν την κοινωνια μας...και πολυ καλη μας ειναι η αστυνομια που εχουμε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. aytopth martyra
    apo oti fenetai mono esy den katalabes ta paidia apo thn D kai rotouses tous filous sou tous mayrous.pios sou eipe oti einai mystikoi????pou einai ta anarxia tora pou bgike i D stous dromous??.mipos eginan mystikoi kai aytoi???i D mono mystikoi den einai.ante kafte kamia elliniki simaia kai kante parea me tous mayrous kai akoma kallitera ante fygetai kai apo thn ellada na glitosoume apo roufianous kai PRODOTES!!!eleos poia!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Dear Sir,

    We are manufacturer and exporter of all kinds of Leather and Textile garments, kart racing suits, T-shirts & gloves in Pakistan, for more detail please visit our web site www.lsipk.com , we request you to kindly write us about your company for future strong business relations between our companies and let us inform if we can supply you fine quality leather products on competitive prices.

    Thanking you in anticipation.
    Ahmad Mahmood

    LEATHER SIGNAL INDUSTRY
    RORAS ROAD, NEW MIANAPURA
    EAST, SIALKOT-PAKISTAN
    Mobile#+92-333-860 2791
    Fax#+92-52- 325 5505
    Email: lsipk@skt.pol.com.pk
    info@lsipk.com
    mahmood@lsipk.com
    URL: www.lsipk.com

    ΑπάντησηΔιαγραφή