Τετάρτη 11 Μαρτίου 2009

«Εθελοντισμός..Με αφορά;»


ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ


Το Κέντρο Ενταξιακής Πολιτικής στην Παιδαγωγική Σχολή του ΑΠΘ σας προσκαλεί στην εκδήλωση με θέμα: «Εθελοντισμός……Με αφορά;» την Πέμπτη 12 Μαρτίου 2009, στο 10ο όροφο του Πύργου της Παιδαγωγικής και ώρα 18:00.


18:00 Μουσικά ακούσματα από το γυναικείο πολυφωνικό φωνητικό σύνολο «Πλειάδες»

18:15 Mε τη γλώσσα της Τέχνης - Ένα ταξίδι για το σεβασμό στο "διαφορετικό"

18:20 Προβολή ταινίας: «Πέρα από τη σιωπή» Jenseits der Stille (1998) (110 λεπτά).

Λίγα λόγια για την ταινία

Η ταινία αυτή σε σκηνοθεσία της Caroline Link έχει βραβευτεί με Όσκαρ καλύτερης ξένης ταινίας και έχει κερδίσει και πολλές άλλες βραβεύσεις. Είναι μια ταινία που συγκίνησε όλους και όλες. Περιγράφει τη ζωή και την ενηλικίωση της Λάρα, μιας ακουούσας που μεγαλώνει σε οικογενειακό περιβάλλον κωφών. Μέσα από το πέρασμα της Λάρα από την παιδική στην εφηβική και στην ενήλικη ζωή, παρατηρούμε τον αγώνα της να προσδιορίσει την ταυτότητα της και τις επιθυμίες της μέσα σε έναν «διπλό» κόσμο (των κωφών και των ακουόντων). Η επιλογή της να γίνει μουσικός, συναντά από τη μια την αντίσταση του πατέρα της και από την άλλη τη δική της ανάγκη να αυτονομηθεί και να αυτοπροσδιοριστεί στη ζωή της χωρίς να υποτιμήσει ή να εγκαταλείψει κανέναν από τους δύο κόσμους…

20:10 - 20:20 «Γλώσσες, σιωπή, μουσική, ζωή…»

20:20… Ακολουθεί σύντομη συζήτηση για τον εθελοντισμό και την ενεργή εθελοντική συμμετοχή και προκήρυξη του διαγωνισμού «Οι φοιτητές και οι φοιτήτριες της Παιδαγωγικής ζωγραφίζουν το λογότυπο της Εθελοντικής Ομάδας»

Η παρουσία σας και η ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ σας θα μας δώσει ιδιαίτερη χαρά!

Δήμητρα Κογκίδου

Κοσμητόρισσα της Παιδαγωγικής Σχολής



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου