Κυριακή 22 Μαρτίου 2009

ΟΙ «ΑΘΛΟΙ» ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ

Φέσωσαν τη χώρα, ΕΚΟΨΑΝ και τους μισθούς.

Μισθωτοί και συνταξιούχοι θα πληρώσουν

τις «αστοχίες» της Νέας Διακυβέρνησης.


Η κυβέρνηση, κάτω από τον πανικό της δημοσιονομικής κατάρρευσης στέλνει τον λογαριασμό της αποτυχημένης δημοσιονομικής πολιτικής σε 2.500.000 μισθωτούς και συνταξιούχους, τους οποίους σπρώχνει στην ανέχεια.


Από το πάγωμα των μισθών και των συντάξεων και την επιβολή κεφαλικού φόρου στους ειλικρινείς φορολογούμενους που δηλώνουν πάνω από 60.000 ευρώ, το οικονομικό επιτελείο ευελπιστεί ότι θα εξοικονομήσει περίπου 350 εκατ.ευρώ ποσό που είναι σταγόνα στον ωκεανό του ελλείμματος, δεν αρκεί ούτε να καλύψει τη μαύρη τρύπα στα έσοδα του πρώτου διμήνου, που αγγίζει τα 600 εκατ.ευρώ.


Την ίδια ώρα εξαιτίας της παράλυσης του φοροελεγκτικού και εισπρακτικού μηχανισμού, οργιάζει η φοροδιαφυγή και το λαθρεμπόριο και δεν εισπράτονται δεκάδες δισεκατομμύρια ευρώ από τα ληξιπρόθεσμα χρέη και βεβαιωμένους φόρους.


Παράλληλα, έχουν προσφέρει απλόχερα φοροελαφρύνσεις στους έχοντες και έχουν διαγράψει πρόστιμα και προσαυξήσεις δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ από επιχειρήσεις και φυσικά πρόσωπα που συνελήφθησαν για φοροδιαφυγή.


Ορίστε οι «ΑΘΛΟΙ» της Νέας Διακυβέρνησης:

1. Ληξιπρόθεσμα χρέη. Το Δημόσιο αδυνατεί να εισπράξει ακόμη και τους βεβαιωμένους φόρους από τους ελέγχους της εφορίας, σύμφωνα με την έκθεση του Ελεγκτικού Συνεδρίου, για καταλογισθέντα ποσά φόρων, τελών και λοιπών δημοσίων εσόδων την περίοδο 2003-2007.

35 δις ευρώ η μαύρη τρύπα

2. Φόροι που δεν εισπράχθηκαν. Σύμφωνα με τις δηλώσεις του υπουργού Οικονομίας, Γ. Παπαθανασίου, το Δημόσιο δεν μπορεί να εισπράξει ούτε τα ληξιπρόθεσμα χρέη. Τώρα γίνεται προσπάθεια με τη συνδρομή συμβούλων ιδιωτών να εισπραχθεί κλάσμα του ποσού (1.8 δις. ευρώ).

20 δις. ευρώ η μαύρη τρύπα

3. Φοροδιαφυγή και λαθρεμπόριο. Ο φοροελεγκτικός και εισπρακτικός μηχανισμός είναι παράλυτος, με αποτέλεσμα η φοροδιαφυγή και το λαθρεμπόριο να οργιάζουν.

10 δις. ευρώ η μαύρη τρύπα

4. Φορορουσφιέτα στο κεφάλαιο. Από την μείωση των φορολογικών συντελεστών από το 35% στο 25% που υλοποίησε ο Γ. Αλογοσκούφης, το Δημόσιο είχε απώλειες 5.1 δις. ευρώ. Άλλα 3.5 δις. ευρώ υπολογίζεται το «δώρο» από τις δύο περαιώσεις εκκρεμών υποθέσεων 40.000 εταιριών με τζίρο από 1-9 εκατ. ευρώ.

8,6 δις. ευρώ η μαύρη τρύπα

5. Δώρα στους μεγαλοϊδιοκτήτες. Η κατάργηση του Φόρου Μεγάλης Ακίνητης Περιουσίας, που απάλλαξε από την φορολογία περίπου 50.000 μεγαλοϊδιοκτήτες ακινήτων και από την κατάργηση του φόρου κληρονομιάς για μεγάλες περιουσίες.

400 εκατ. ευρώ η μαύρη τρύπα


Αυτά είναι ένα μικρό μέρος της «επανίδρυσης» του κράτους…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου