Σάββατο 14 Μαρτίου 2009

Συνέντευξη για Κούνεβα

Συνέντευξη της αντιπροέδρου της Παναττικής Ένωσης Καθαριστριών Βασιλικής Τσούνη στη Βαβυλωνία αυτού του μήνα.

πετράλωνα κουνεβα

By inlovewithlife

Β: Σε τι κατάσταση βρίσκεται τώρα η υγεία της Κωνσταντίνας και πως προχωράει η αποθεραπεία των πληγών της?

Τ: Η Κωνσταντίνα έχει κάνει προς το παρόν δύο πλαστικές στο πρόσωπο, είχαν επιτυχία και αύριο πάει στο Γενικό Κρατικό Αθηνών για το μάτι της, δηλαδή για το ένα από τα δύο μάτια της που παλεύουμε να σωθεί, καθώς το άλλο το έχει χάσει. Πρόσφατα, της βγάλανε την τραχειοτομή και μπορεί να μιλάει με τη βοήθεια κάποιου μηχανήματος. Ευτυχώς η ζημιά στις φωνητικές της χορδές δεν είναι τόσο μεγάλη όσο αρχικά φανταζόμασταν. Για τα εσωτερικά της όργανα, στομάχι, έντερα, δεν ξέρουμε ακόμα σε τι κατάσταση βρίσκονται, γιατί εξαιτίας της κατάστασης της δεν ήταν δυνατόν να γίνουν οι απαραίτητες εξετάσεις.

Κοιτάξτε, η Κωνσταντίνα έχει ακόμα πολύ δρόμο μπροστά της, θα χρειαστεί πολλές επεμβάσεις, πιθανώς θα χρειαστεί να πάει και στο εξωτερικό.

...........

Το 2006, αντιμετώπισε ένα πρόβλημα στη δουλειά της αφενός με το πενθήμερο, αλλά και με μια εγκύκλιο του ΙΚΑ που έλεγε ότι για κάτω από τριάντα ώρες δουλειάς, ο εργαζόμενος «φεύγει» από τα βαρέα ένσημα και «υποβιβάζεται» στα μεικτά.

Η εταιρία του Οικονομάκη (η ΟΙΚΟΜΕΤ) έβγαλε μια απόφαση που επέβαλε στους εργαζόμενους μισή ώρα διάλειμμα και έτσι τους κατέβασε το ωράριο από τις 6 ώρες στις 5:30, με αποτέλεσμα να τους «κατεβάσει» τα ένσημα από βαρέα σε μεικτά… παράλληλα τους μείωσε και τις αποδοχές, καθώς ενώ το 2004 και 2005, η Κωνσταντίνα έπαιρνε 720 e, αυτά ξαφνικά μειώθηκαν στα 560 e.

...........

Β: Κλείνοντας αυτή τη συνέντευξη θα θέλατε να πείτε κάτι στους ανθρώπους που θα διαβάσουν αυτό το άρθρο?

Τ: Παίρνουμε μηνύματα από παντού Αργεντινή ,Τουρκία και πρέπει να το καταλάβει και το κράτος ότι δεν είμαστε μόνοι μας.

Προχτές στείλανε και διανοούμενοι από Γαλλία από Αγγλία στην πρεσβεία κείμενο συμπαράστασης ότι πρέπει να σταματήσει αυτό το δουλεμπόριο. και εγώ το είπα αυτό στην κυρία Πετραλιά ότι τα συνδικάτα τα μεγάλα της Γαλλίας της Ιταλίας της Ισπανίας είπανε ότι αν θέλουμε να κάνουνε κάτι για εμάς να συμπαρασταθούνε να τους το ζητήσουμε να είναι δίπλα μας.

Διαβάστε όλη την συνέντευξη στο:http://inlovewithlife.wordpress.com/2009/02/28/interview_kouneva/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου