Δευτέρα 30 Μαρτίου 2009

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ «CENTER FOR»

Θεσσαλονίκη 30 Μαρτίου 2009

ΠΡΟΣ:

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ, ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΚΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ

ΕΣΗΕΜ-Θ

ΕΣΗΕΑ

ΠΣΑΤ

ΝΟΜΑΡΧΙΑ ΚΑΙ ΔΗΜΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

ΟΛΑ ΤΑ ΜΜΕ


ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ

ΣΤΗΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ «CENTER FOR»

«Προς αποκατάσταση της αλήθειας»

Για την αθλητική εφημερίδα «Center For» ακούστηκαν και γράφτηκαν πάρα πολλά από σχετικούς, αλλά-κυρίως-άσχετους με τη συγκεκριμένη εκδοτική προσπάθεια. Εμείς οι εργαζόμενοι και σαφώς οι άμεσα θιγόμενοι με το κλείσιμο του «Center For» συνειδητά αποφασίσαμε να μιλήσουμε τελευταίοι για να βάλουμε τα πράγματα στη σωστή διάστασή τους.


Δηλώνουμε κατηγορηματικά ότι αποκλειστικά υπεύθυνοι για το «κλείσιμο» της εφημερίδας είναι οι εκδότες της, Λεωνίδας Μποσινάκης και Βαγγέλης Μπαλίκος, οι οποίοι προχώρησαν με πρωτοφανή και ανεξήγητη επιπολαιότητα στο συγκεκριμένο εγχείρημα.


Οι εργαζόμενοι στην εφημερίδα δεν φέρουν την παραμικρή ευθύνη, διότι καμία δημοσιογραφική ή τεχνική εργασία δεν μπορεί να κριθεί σε χρονικό διάστημα 18 ημερών, το οποίο ενδεχομένως διεκδικεί θέση στο βιβλίο των ρεκόρ Γκίνες.


Για να προλάβουμε κάποιους που ίσως θελήσουν να μας χαρακτηρίσουν ευθυνόφοβους, πρέπει να υπογραμμίσουμε ότι οι περισσότεροι από εμάς παραιτηθήκαμε από «σίγουρες»-όσο μπορεί κανείς να το πει αυτό στον σκληρό δημοσιογραφικό χώρο-θέσεις εργασίας. Το κάναμε γιατί είχαμε την προφορική (και αυτό ήταν το λάθος μας) δέσμευση ότι η εφημερίδα θα κρέμεται στα περίπτερα τουλάχιστον για έναν χρόνο. Οι εκδότες, όμως, έκριναν ότι ο «Center For» δεν. σκοράρει με μόλις πέντε λεπτά συμμετοχής (με ποδοσφαιρικούς όρους κάπου τόση δεν είναι η αναλογία των 18 φύλλων μέσα σε μία ολόκληρη χρονιά;).


Η πίστη μας ότι αυτή η εφημερίδα, παρά τις-όπως αποδείχθηκε-περιορισμένες οικονομικές δυνατότητες των εκδοτών της, μπορούσε να πετύχει, φάνηκε και από την αντίδρασή μας, μόλις μας ανακοινώθηκε ότι «θα τραβήξουν την πρίζα» (φράση που χρησιμοποίησαν οι ίδιοι). Προτείναμε να εργαστούμε επί ένα μήνα χωρίς αποδοχές για να κρατήσουμε «ζωντανό» το φύλλο και να δώσουμε χρόνο να βρεθεί πραγματικά βιώσιμη λύση.


Η απάντησή τους-η οποία υλοποιήθηκε και στην πράξη-«δεν θέλουμε να σας έχουμε απλήρωτους ούτε μία μέρα» ακούγεται τραγελαφική σε αυτιά ανθρώπων που από την επόμενη μέρα βρέθηκαν στην ανεργία. Επιπλέον, ενισχύει την αμφιβολία μας για το αν πραγματικά υπήρχαν χρήματα και ρεαλιστικό επιχειρηματικό σχέδιο για να στηριχθεί μία εφημερίδα υψηλών προδιαγραφών (όπως χαρακτήρισαν τον «Center For» όσοι τον διάβασαν), για την οποία θα είμαστε πάντα υπερήφανοι. Ευελπιστούμε ότι το «σύντομα κοντά σας» με το οποίο η εφημερίδα αποχαιρέτησε το κοινό της θα γίνει πράξη.


Τέλος, θέλουμε να πιστεύουμε ότι η δική μας περιπέτεια θα αποτελέσει αντικείμενο προβληματισμού και θα οδηγήσει την Πολιτεία στη λήψη μέτρων, ώστε να αποφευχθούν παρόμοιες καταστάσεις στο μέλλον.


Οι εργαζόμενοι στον «Center For»


Αβραμίδου Ρούλα

Αμπού Φάρχα Γιώργος

Αναστασιάδης Αλέκος

Βραζιλιάνος Μιχάλης

Δαδαλιάρας Ευγένης

Δουλάμης Νίκος

Δούμου Σοφία

Ιωακειμίδου Δώρα

Καραγιάννης Γιώργος

Κοσκίδης Νότης

Μαντζιούκης Γιώργος

Μαυρουδής Θάνος

Μπανταλάκη Ίρια

Μυλωθρίδου Θένια

Νικολαΐδης Κώστας

Νταλιάρης Γιώργος

Οσσανλής Δημήτρης

Πετρωτός Κώστας

Τάτσικας Δημήτρης

Χαβιανίδης Γιάννης

Χατζάκης Μανώλης

Ψυχογιός Θεόφιλος


http://salonica-press.blogspot.com/2009/03/center-for_30.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου