Δευτέρα 23 Μαρτίου 2009

Το χαράτσι φορούσε μπουραζάνα...

Μπουραζάνα: Λευκό παντελόνι, από φίνο υφαντό μαλλί, φαρδύ στους μηρούς και στενό στους αστραγάλους, που φοριόταν από τους Σαρακατσάνους της Ηπείρου και της Θεσσαλίας, ως καθημερινό ένδυμα.

Ο μακροβιότερος Υπουργός της κυβέρνησης της Ν.Δ. είναι ο κ. Σουφλιάς, ο γνωστός και ως "Σαρακατσάνος". Υπουργός Δημοσίων Έργων, αλλά με λόγο επί παντός επιστητού, με γνώσεις οικονομίας (διετέλεσε Υπουργός Οικονομίας στην οικουμενική κυβέρνηση Ζολώτα), καταπληκτικός χιουμορίστας και αναντικατάστατος. Κανένας μετασχηματισμός δεν τον άγγιξε, κανένα εκδοτικό συγκρότημα δεν του επιτέθηκε ποτέ, μονίμως στο απυρόβλητο και με ιδιαίτερη σημασία για την περιοχή μας. Η Άρτα και η Πρέβεζα θεωρούνται δικά του δοβλέτια, μιας και οι κουμπαριές του του επιβάλλουν να προωθεί δικούς του ανθρώπους για Βουλευτές, Δημάρχους κλπ.

Αυτός λοιπόν είναι ο εμπνευστής της ιδέας του κεφαλικού φόρου, που καλούνται να πληρώσουν οι Έλληνες για να καλυφθεί το δημόσιο έλλειμα. Το ότι τα ελλείματα δημιουργήθηκαν από αυτούς που έφαγαν και έκλεψαν και μας κορόιδεψαν, είναι αλλουνού παπά ευαγγέλιο και δεν είναι του παρόντος. Ας προσέχαμε!!!
Αυτό όμως που μου κάνει εντύπωση είναι το πώς ένας τόσο ξύπνιος άνθρωπος, που έχει στο κύτταρό του το DNA μιας ράτσας, που με την καπατσοσύνη της ξεπέρασε τόσες δυσκολίες μέσα στο πέρασμα των χρόνων, κατόρθωσε να σκεφτεί ένα τόσο παράλογο μέτρο.

Τι εννοώ; Θα σας το αποδείξω αμέσως:

Παράλογο το ότι μια οικογένεια όπου ο άντρας δηλώνει 59000 ευρώ και η γυναίκα άλλα τόσα,σύνολο 118000 δηλωθέν εισόδημα, δεν πληρώνουν τίποτε, ενώ μια άλλη οικογένεια, όπου ο ένας δηλώνει 60000 ευρώ και ο άλλος τίποτε, καλείται να πληρώσει 1000 ευρώ κεφαλικό φόρο. Βλέπετε, υπολογίζεται το ατομικό και όχι το οικογενειακό εισόδημα.

Παράλογο το ότι σειρά επαγγελματιών που φοροδιαφεύγουν και βλέπεις γιατρούς, δικηγόρους και μηχανικούς να σκαρφίζονται απίστευτους τρόπους για να δηλώσουν ετήσια εισοδήματα κάτω από 10500 ευρώ (για να μην χάσουν το αφορολόγητο), αυτοί λοιπόν να μένουν εκτός.

Παράλογο
το ότι ο κεφαλικός φόρος υπολογίζεται αναδρομικά για τα εισοδήματα που αποκτήθηκαν το 2007 και όχι το 2008. Βλέπετε, το '08 πολλές επιχειρήσεις έβαλαν λουκέτο και η κυβέρνηση γνωρίζει πολύ καλά ότι τα εισοδήματα του '08 είναι σαφώς μικρότερα από του '07...

Γι' αυτό σας λέω, δεν μας τα λέει καλά ο Σαρακατσάνος και καλό θα ήταν τα κανάλια, που συμπτωματικά ανήκουν στους εθνικούς μας εργολάβους, να σταματήσουν να ...ξεσκίζουν εκείνον τον δύστυχο τον Παπαθανασίου και να ασχοληθούν λίγο και με τον ΠΕΧΩΔΕ. Εκτός κι αν εκτός από την Ινδία, υπάρχουν και στην Ελλάδα "ιερές αγελάδες".

Από το Κεντρί

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου