Παρασκευή 20 Μαρτίου 2009

Το Βατοπέδι της Μαγνησίας

imksenias.jpg Εκεί που οι αρμόδιοι δεν ήθελαν να ξέρουν για τις σκοτεινές πτυχές της πώλησης και μακροχρόνιας μίσθωσης από τη Μητρόπολη Δημητριάδος και εκτάσεων του Δημοσίου σε κυπριακή εταιρία, βγαίνει δημόσια ο Νομάρχης Μαγνησίας και επιβεβαιώνει, ότι πράγματι υπάρχει πρόβλημα με το ιδιοκτησιακό.

Από τυπικό έλεγχο των δέκα και πλέον συμβολαίων, προκύπτει, ότι η Μητρόπολη πώλησε ή μεταβίβασε τμηματικά συνολικά 3.269 στρέμματα, τα οποία, σύμφωνα με τα συμβόλαια, προέρχονται όλα από αρχική συνολική έκταση 1358 στρεμμάτων. Που σημαίνει ότι παραχωρήθηκαν στην εταιρία επιπλέον 1900 περίπου στρέμματα που ανήκαν στο δημόσιο.
Ο Νομάρχης κ. Παπατόλιος αφού ενημερώθηκε, από το δικηγόρο κ. Λωρίτη, ο οποίος έχει τον πλήρη φάκελο με όλα τα παραστατικά, διαπίστωσε ότι πράγματι υπάρχει πρόβλημα με το ιδιοκτησιακό. Επειδή η Κτηματική Υπηρεσία του Δημοσίου Βόλου, αποφεύγει να ασχοληθεί με την υπόθεση, ο Νομάρχης ζήτησε συνάντηση με τον αρμόδιο υφυπουργό κ. Μπέζα με συμμετοχή του δικηγόρου κ. Λωρίτη και εκπροσώπου της Μητρόπολης Δημητριάδος.

Αρνητικά σχόλια και πολλά ερωτηματικά προκαλεί το γεγονός, ότι αν και υπήρξαν κάποια δημοσιεύματα, κανένας εισαγγελέας δεν ευαισθητοποιήθηκε να κινηθεί, ως όφειλε, αυτεπάγγελτα.
Το kentri.gr, το οποίο έχει στην κατοχή του τον πλήρη φάκελο, εί πριν μερικές βδομάδες επικοινωνήσει με την προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Βόλου. Σε ερώτησή μας, αν έχει υπάρξει εισαγγελική αντίδραση, μας απάντησε ότι έχει γίνει από κάποιον , χωρίς να μας τον κατονομάσει, μηνυτήρια, αρνηθείσα να απαντήσει σε άλλες ερωτήσεις μας.
Παρόλο ότι το ψάξαμε, δεν μάθαμε αν πράγματι υπάρχει μηνυτήρια αναφορά και από ποιόν. Πάντως από την πλευρά των περιβαλλοντικών οργανώσεων Μαγνησίας που είχαν ανακινήσει και την υπόθεση, δεν έχει κατατεθεί μηνυτήρια αναφορά.
Από: www.kentri.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου