Παρασκευή 6 Μαρτίου 2009

ΑΜΕΤΑΝΟΗΤΟΙ ΕΦΡΑΙΜ - ΑΡΣΕΝΙΟΣ

Ακολουθώντας την πάγια πλέον τακτική τους να μην εμφανίζονται ενώπιον των Αρχών που τους καλούν για εξηγήσεις αναφορικά με το σκάνδαλο των «ιερών ανταλλαγών», ο Εφραίμ, ο Αρσένιος και τα επτά μέλη της Γεροντίας της Μονής Βατοπεδίου προτίμησαν και αυτή τη φορά να δώσουν εξηγήσεις στους δύο εισαγγελείς που ερευνούν την υπόθεση αποστέλλοντας γραπτά υπομνήματα μέσω των συνηγόρων τους.

Ολοι τους, με τα γραπτά υπομνήματα, επιχείρησαν να αντικρούσουν τα αδικήματα για τα οποία κλήθηκαν ως ύποπτοι από τους δυο εισαγγελείς κυρία Ευσταθία Σπυροπούλου και κ. Παντελή Στραγάλη. Πρόκειται για τέσσερα κακουργήματα και συγκεκριμένα για ηθική αυτουργία σε απάτη, απιστία και ψευδή βεβαίωση, καθώς και νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα (ξέπλυμα βρόμικου χρήματος).

Σύμφωνα με πληροφορίες, και οι εννέα ρασοφόροι αρνούνται τα αδικήματα που αντιμετωπίζουν, ενώ φέρονται να υποστηρίζουν ότι τίποτα το μεμπτό και αξιόποινο δεν υπήρξε από πλευράς τους κατά τη διαδικασία των ανταλλαγών, όπως επίσης και ότι οι εκτάσεις ιδιοκτησίας του ελληνικού Δημοσίου ανήκουν στη Μονή Βατοπεδίου!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου