Κυριακή 9 Νοεμβρίου 2008

0-0 στο ΟΑΚΑ


Ο Παναθηναϊκός αναδείχτηκε ισόπαλος με τον Ολυμπιακό (0-0) στο ΟΑΚΑ στο πλαίσιο της 9ης αγωνιστικής της Σούπερ Λίγκα. Οι δύο "αιώνιοι" δεν παρουσίασαν καλό θέαμα στην εκατοστή συνάντησή τους με τους γηπεδούχους να έχουν την κατοχή καθόλη τη διάρκεια του αγώνα, ενώ οι ερυθρόλευκοι είχαν ως πρώτο μέλημα να κρατήσουν το μηδέν στην άμυνά τους. Ο Ολυμπιακός με αυτή την ισοπαλία διατήρησε τη διαφορά των πέντε βαθμών από τον Παναθηναϊκό.

Ο Χενκ Τεν Κάτε παρέταξε την ομάδα του, όπως αναμενόταν, με... συνταγή Βρέμης. Το κεντρικό αμυντικό δίδυμο αποτελούσαν οι Σαριέγκι, Βύντρα, δεξιά έπαιξε ο Νίλσον και αριστερά ο Σπυρόπουλος. Στο κέντρο αγωνίστηκαν τρία αμυντικά χαφ, οι Ζιλμπέρτο Σίλβα, Σιμάο και Τζιόλης (πιο προωθημένος), στην κορυφή της επίθεσης χρησιμοποιήθηκε ο Μάντζιος, ενώ είχε ως βοήθεια, στα πλάγια, τους Γκάμπριελ (δεξιά) και Καραγκούνη (αριστερά).

Το μοναδικό ερωτηματικό για τη σύνθεση που θα χρησιμοποιούσε ο Βαλβέρδε ήταν ο Στολτίδης. Ο ισπανός τεχνικός προτίμησε τελικά τον "Ιέρο", παρά τις ενοχλήσεις που ένοιωθε, ως παρτενέρ του Ντουντού. Οι υπόλοιποι ήταν οι... συνήθεις ύποπτοι. Στην άμυνα αγωνίστηκαν οι Αβραάμ Παπαδόπουλος, Ζεβλάκοφ, Τοροσίδης, Ντομί (στα άκρα). Στις πτέρυγες ξεκίνησαν οι Γκαλέτι (δεξιά), Λέτο (αριστερά), στην κορυφή ο Ντιόγκο και λίγο πιο πίσω του ο Μπελούτσι.

Οι δύο ομάδες άρχισαν συντηρητικά, δίνοντας μεγαλύτερη προσοχή στα μετόπισθεν. Οι γηπεδούχοι άλλαζαν πολλές πάσες στη μεσαία γραμμή πριν εκδηλώσουν τις επιθέσεις τους, ενώ οι πειραιώτες προτίμησαν να μην πιέζουν ψηλά, περίμεναν τον αντίπαλό τους στη μεσαία γραμμή και προσπαθούσαν να φανούν απειλητικοί στις αντεπιθέσεις. Η πρώτη... υποψία ευκαιρίας πιστώνεται στους πράσινους με πρωταγωνιστή τον Καραγκούνη ο οποίος στο 7' έπιασε ένα δυνατό σουτ εκτός περιοχής, το οποίο όμως δεν ανησύχησε το Νικοπολίδη.

Στο 14' ο Γκάμπριελ ξεσήκωσε την πράσινη εξέδρα, καθώς βρήκε ελεύθερο χώρο εκτός περιοχής των ερυθρολεύκων και εξαπέλυσε ένα δυνατό σουτ το οποίο απέκρουσε με το αριστερό χέρι ο Νικοπολίδης σε κόρνερ. Πέντε λεπτά αργότερα είχαμε και τις πρώτες... μουρμούρες για τον Δαλούκα, καθώς οι γηπεδούχοι διαμαρτυρήθηκαν για αντικανονικό μαρκάρισμα του Αβραάμ Παπαδόπουλο στον Μάντζιο.

Στο αντίπαλο... μπλοκάκι καταγράφηκε η πιο σημαντική στιγμή στο 23', όταν ύστερα από εκτέλεση φάουλ του Μπελούτσι ο Γκαλίνοβοτς έκανε μια πολύ κακή έξοδο, ο Στολτίδης προσπαθεί να εκμεταλλευτεί την... αναμπουμπούλα αλλά στο σουτ που επιχείρησε η μπάλα κόντραρε στους αμυντικούς των πρασίνων και καταλήγει στον Τοροσίδη ο οποίος δεν μπόρεσε να παραβιάσει την εστία του Παναθηναϊκού, καθώς έδιωξε στη γραμμή ο Τζιόλης.

Ο Παναθηναϊκός συνέχιζε να έχει την κατοχή της μπάλας με τους παίκτες του να προσπαθούν να βρουν τον Μάντζιο, τον οποίο ακολουθούσε ο Αβραάμ Παπαδόπουλος σε κάθε γωνιά του γηπέδου. Οι Καραγκούνης και Γκάμπριελ είχαν ως στόχο να ανοίξουν της ερυθρόλευκη άμυνα με συνεχή κίνηση από τα πλάγια. Από την άλλη πλευρά οι πειραιώτες δεν μπορούσαν να αναπτυχθούν όπως θα ήθελαν από τις πτέρυγες αλλά και από τον άξονα. Ο Λέτο ήταν... αόρατος από τα αριστερά, ενώ ο Γκαλέτι δεν μπορούσε να... ανασάνει υπό το μαρκάρισμα του Σπυρόπουλου. Ο Ντιόγκο έδωσε αρκετές μάχες, χωρίς όμως ουσία, ενώ ο Μπελούτσι περισσότερο φάνηκε για τις... διαμαρτυρίες του στον Δαλούκα. Ο Βαλβέρδε αναγκάστηκε να... σπαταλήσει γρήγορα μια αλλαγή, στο 37', καθώς ο Ζεβλάκοφ υπέστη θλάση και ο Γκαλίτσιος πήρε τη θέση του πολωνού στο χώρο του κέντρου της άμυνας.

Στο ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου οι πράσινοι θέλησαν να δώσουν ένα πιο γρήγορο ρυθμό στο ντέρμπι. Στο 46' ο Γκάμπριελ δεν μπόρεσε να εκμεταλλευτεί τη στραβοκλωτσιά του Παπαδόπουλου, καθώς στο σουτ που επιχείρησε η μπάλα κόντραρε στον Ντουντού. Ο Τεν Κάτε έπαιξε το δικό του χαρτί στο ντέρμπι βάζοντας τον Σαλπιγγίδη στη θέση του Καραγκούνη (57'), προφανώς για να πιέσει την άμυνα του Ολυμπιακού. Η κίνηση αυτή έπιασε τόπο έξι λεπτά αργότερα (63'), όταν ο Μάντζιος ξέφυγε από την προσοχή του Γκαλίτσιου αλλά από κοντά δεν κατάφερε να πλασάρει τον Νικοπολίδη, ο οποίος έσωσε τους πειραιώτες. Καλή ευκαιρία έχασε και ο Τζιόλης (70΄) ο οποίος από καλή θέση εκτός περιοχής σούταρε απελπιστικά άουτ.

Ο Βαλβέρδε διαπιστώνοντας ότι ο Γκαλίτσιος δεν έχει καλά πατήματα στο κέντρο της άμυνας έδωσε εντολή στον Τοροσίδη να αλλάξει θέση με τον νεαρό άσο, ο οποίος μεταφέρθηκε στο δεξί άκρο. Οι γηπεδούχοι συνέχιζαν να έχουν την πρωτοβουλία των κινήσεων, καθώς οι ερυθρόλευκοι αδυνατούσαν να κρατήσουν τη μπάλα στο κέντρο και να βγουν με αξιώσεις στην αντεπίθεση. Με τον τρόπο που έπαιζαν οι πειραιώτες ο Ντιόγκο ήταν κυριολεκτικά χαμένος, καθώς δεν μπορούσε μόνος του να φανεί απειλητικός στην αντίπαλη εστία.

Ο ισπανός τεχνικός αποφάσισε (καθυστερημένα) να βάλει στο παιχνίδι τους Τζόρτζεβιτς (80') και Κοβάσεβιτς (83΄), μήπως και πατήσει η ομάδα του την αντίπαλη περιοχή. Η εικόνα του αγώνα δεν άλλαξε, με τους πράσινους να προσπαθούν να πιέσουν την εστία του Νικοπολίδη, χωρίς όμως να δημιουργήσουν την μεγάλη ευκαιρία.

Ο αγώνας διακόπηκε στο 75', για οκτώ λεπτά, επειδή οι οργανωμένοι οπαδοί του Παναθηναϊκού έβαλαν φωτιά σε πανό των ερυθρολεύκων, με αποτέλεσμα να σηκωθεί πυκνός καπνός, ενώ χρειάστηκε η επέμβαση του πυροσβεστικού οχήματος για να σβήσει.

Πηγή:
sport.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου