Δευτέρα 10 Νοεμβρίου 2008

Ferrari F430 16M Spider: Η ταχύτερη "open top" Ferrari

Μόλις 499 αντίτυπα της ταχύτερης Ferrari που στερείται οροφής θα παραχθούν από το Μαρανέλο, γεγονός που υπογραμμίζει τη μοναδικότητα της εν λόγω έκδοσης. Οι 510 ίπποι παράγονται από οκτακύλινδρο μοτέρ 4,3 λίτρων
Εξαιρετικά δημιουργική αποδείχθηκε η κατάκτηση του 16ου Πρωταθλήματος Κατασκευαστών της Formula 1 από την Ferrari.
Η ιταλική φίρμα θέλησε να επισφραγίσει την αγωνιστική επιτυχία της με την κατασκευή του ταχύτερου "open top" αυτοκινήτου που έχει περάσει ποτέ από τις γραμμές παραγωγής του Μαρανέλο.
Ο λόγος για τη συλλεκτική -μόλις 499 "κομμάτια" θα κατασκευαστούν- F430 Scuderia Spider 16M των 510, η οποία θα εξοπλίζεται από το γνωστό οκτακύλινδρο μοτέρ των 4,3 λίτρων που συναντήσαμε και στην California.
Η αυξημένη ισχύς του θηριώδους κινητήρα σε συνδυασμό με το περιορισμένο κατά 80 κιλά βάρος, προσφέρουν στην F430 16Μ κορυφαίες επιδόσεις.
Το ιταλικό supercar επιταχύνει από στάση στα 100 χλμ./ώρα σε 3,7 δευτερόλεπτα και η τελική του ταχύτητα αγγίζει τα 315 χλμ./ώρα.

Για την επιβράδυνση του αυτοκινήτου φροντίζουν οι κεραμικοί δίσκοι και οι εξαπίστονες δαγκάνες του μπροστινού και πίσω άξονα, ενώ ο οκτακύλινδρος κινητήρας συνοδεύεται από εξατάχυτο ημι-αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη προδιαγραφών F1.

Πέρα από τις όποιες ιδιαιτερότητες παρουσιάζουν τα μηχανικά μέρη του αυτοκινήτου, την ταυτότητα της συγκεκριμένης έκδοσης προδίδουν δύο πλακέτες -τοποθετημένες στο θάλαμο επιβατών και στο πίσω τμήμα του αμαξώματος-, οι οποίες αναφέρουν και τον αριθμό παραγωγής του συγκεκριμένου οχήματος.
Τέλος, η συγκεκριμένη έκδοση της F430 Spider διαθέτει νέο ηχοσύστημα και roll bars με περίβλημα ανθρακονήματος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου