Τετάρτη 26 Νοεμβρίου 2008

"Νίκη... από τα πόδια του Ντουντού"

Ο μεγάλος πονοκέφαλος του Ερνέστο Βαλβέρδε ενόωει του αγώνα του Ολυμπιακού με την Μπενφίκα στο Καραϊσκάκη (27/11) ακούει στο όνομα Λουτσιάνο Γκαλέτι. Ο αργεντινός μέσος, η κατάσταση του οποίου έδειξε να βελτιώνεται την Τρίτη (25/11), θα δοκιμάσει να προπονηθεί την Τετάρτη, από την προπόνηση της οποίας θα βγουν και τα τελευταία συμπεράσματα για την 11αδα και αν τελικά ο ισπανός τεχνικός θα μπορέσει να παρατάξει 11αδα... Καυτανζογλείου.
Μιλώντας στους παίκτες του, ο Ερνέστο Βαλβέρδε τόνισε ότι θέλει ο Ντουντού "να κάνει παιχνίδι" και να έχει τον πρώτο λόγο στη δημιουργία των επιθέσεων.

"Η Μπενφίκα είναι μία ομάδα που πρεσάρει πολύ και δεν πρέπει να της δώσουμε χώρους. Πρεσάρει για να παίρνει την μπάλα και εμείς πρέπει να κρατήσουμε καλά τις θέσεις μας. Οταν αμυνόμαστε, πρέπει να κλείνουμε και να ανοίγουμε γρήγορα όταν βγαίνουμε στην επίθεση. Οι πορτογάλοι διαθέτουν παίκτες γρήγορους με την μπάλα και βγαίνουν πολύ γρήγορα στην κόντρα, γι' αυτό πρέπει να είστε προσεχτικοί. Να ξέρετε ότι μπορούμε να τους νικήσουμε, αρκεί να είμαστε προσεκτικοί", είπε και πρόσθεσε, τονίζοντας πως θέλει ο Ντουντού να είναι το "μυαλό" της ομάδας στον αγώνα με τους πορτογάλους:
"Η μπάλα πρέπει να φεύγει πολύ γρήγορα από την άμυνά μας. Οταν βγαίνουμε μπροστά δεν πρέπει να χάνουμε καθόλου χρόνο. Θα μας πρεσάρουν με δύο επιθετικούς και δεν πρέπει να ρισκάρουμε. Θέλω σίγουρες πάσες και ως πρώτη επιλογή να έχετε τον Ντουντού. Να πηγαίνει γρήγορα και σίγουρα η μπάλα στα πόδια του για να μοιράζει στις πτέρυγες και να γίνουμε πιο απειλητικοί...
"Αν ο Ντουντού είναι μαρκαρισμένος να δίνετε την μπάλα στους ακραίους χαφ και μόνο αν δεν έχετε ελεύθερη επιλογή να ψάχνετε την πάσα στην επίθεση. Πρέπει να εκμεταλλευτούμε τις στιγμές που η άμυνα των αντιπάλων μας θα είναι ανοργάνωτη. Ακόμη και πλάγιο άουτ να κερδίσουμε θα πρέπει να το εκτελούμε πολύ γρήγορα".


Περισσότερα εδώ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου