Παρασκευή 7 Νοεμβρίου 2008

«Ντόπα» ενόψει ντέρμπι


Ο Ερνέστο Βαλβέρδε καταστρώνει τα πλάνα του και προετοιμάζει αγωνιστικά τους παίκτες του, όμως και η διοίκηση έχει το δικό της... σχέδιο για να «ντοπάρει» τους Πειραιώτες ενόψει του κυριακάτικου ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό. Παραμονές του αγώνα και η «ερυθρόλευκη» ΠΑΕ φτιάχνει το κλίμα και ανεβάζει τους ποδοσφαιριστές της ομάδας, που θα μπουν στη μάχη με τον «αιώνιο» με... βαριές τσέπες.
Κι αυτό διότι την Παρασκευή (7/11) η διοίκηση του Ολυμπιακού εξόφλησε όλες τις οφειλές που υπήρχαν απέναντι σε ποδοσφαιριστές της, είτε αυτές ήταν δόσεις συμβολαίων, είτε ανεξόφλητα πριμ. Περίπου τρία εκατομμύρια ευρώ μπήκαν στους λογαριασμούς των «ερυθρόλευκων», σε μια κίνηση με στόχο να φτιάξει το καλύτερο δυνατό κλίμα ενόψει του ντέρμπι. Την ίδια ώρα, ο Ερνέστο Βαλβέρδε ζητά από τους παίκτες του να μπουν σαν «κομάντο» στο γήπεδο από το πρώτο λεπτό και να προσπαθήσουν να μετατρέψουν σε πλεονέκτημα το μειονέκτημα των κακών πρώτων ημιχρόνων που παρουσιάζουν φέτος. Το δεύτερο σημαντικό στοιχείο που θέλει ο Βαλβέρδε να έχουν οι ποδοσφαιριστές του, είναι η υπομονή στο παιχνίδι τους και να μη χάσουν τη ψυχραιμία τους, ακόμα και αν η εκκίνηση του αγώνα δεν είναι καλή και η τρίτη βασική εντολή, στην οποία επιμένει σχολαστικά τις τελευταίες μέρες, είναι οι κάθετες πάσες προς τον σέντερ φορ και τα ακραία χαφ.
Σχετικά με την 11άδα, μόνο μία θέση, αυτή που διεκδικούν ο Μπελούτσι και ο Κοβάσεβιτς, παραμένει ανοικτή και μάλλον ούτε μέχρι την Κυριακή θα ξεκαθαρίσει. Αυτή τη στιγμή φαβορί θεωρείται ο Μπελούτσι, προκειμένου ο Ολυμπιακός να αντιπαραβάλλει πέντε χαφ στους τρεις αμυντικούς μέσους που φαίνεται ότι θα παρατάξει ο Τεν Κάτε.
Μάλιστα, σύμφωνα με κάποιες πληροφορίες, ο Ισπανός τεχνικός θέλει να κρατήσει τους Κοβάσεβιτς και Τζόρτζεβιτς στον πάγκο για να τους βάλει στο παιχνίδι στο β’ ημίχρονο, προκειμένου με την εμπειρία τους να «χτυπήσει» ο Ολυμπιακός τη νίκη.Το σίγουρο είναι ότι δεν θα έχει στη διάθεσή του τον Αντζα, ο οποίος ούτε την Πέμπτη προπονήθηκε με την υπόλοιπη ομάδα. Παρά το γεγονός ότι ξεκίνησε κανονικό πρόγραμμα, παραπονέθηκε ότι εξακολουθούσε να πονάει στο ισχίο, παρόλο που κάνει 15 μέρες θεραπεία.
Νοκ άουτ από το ντέρμπι θα είναι και ο Μήτρογλου, ο οποίος αποχώρησε από το δίτερμα, λόγω ενός διαστρέμματος στον αστράγαλο.
Ο Ολυμπιακός στο ΟΑΚΑ δεν θα έχει τον κόσμο του στο πλευρό του, αλλά θα πάει στο ντέρμπι με ανεβασμένη ψυχολογία. Και αυτό γιατί η αυριανή προπόνηση θα είναι ανοικτή για τους φιλάθλους, οι οποίοι αναμένεται να κατακλύσουν το προπονητικό κέντρο στον Ρέντη και να δημιουργήσουν πολύ θερμή ατμόσφαιρα.
Γιάννης Λάβδας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου