Πέμπτη 5 Μαρτίου 2009

ΑΔΕΛΦΟΤΗΤΑ ΘΡΑΚΩΝ

Η Θράκη ήταν και είναι ένα σταυροδρόμι λαών και πολιτισμών. Η ελληνική κοινωνία σήμερα δέχεται την διαφορετικότητα ως πλούτο και τη συνύπαρξη ως αγαθό. Ωστόσο, τα γεγονότα μας υποχρεώνουν να αντιδράσουμε απέναντι σε δυνάμεις που απεργάζονται, τορπιλίζουν και υπονομεύουν την ειρηνική συμβίωση των σύνοικων στοιχείων στη Θράκη.

Καθημερινά, γινόμαστε μάρτυρες των κινήσεων της Τουρκικής εξωτερικής πολιτικής η οποία σταθερά επιδιώκει τη δημιουργία κλίματος μίσους μεταξύ των πολιτών με βάση το θρήσκευμά τους και μόνο.

Ως πρώτο βήμα, επιδιώκει τη ομογενοποίηση των μουσουλμανικών πληθυσμών της Θράκης και τον εγκλωβισμό τους στην επεκτατική της πολιτική. Ακούμε όλο και πιο συχνά τους γνωστούς διχαστικούς κύκλους (μουσουλμάνοι βουλευτές, συμβουλευτικές επιτροπές, σύλλογοι επιστημόνων, κ.α.) να διαρρηγνύουν τα ιμάτιά τους για το δικαίωμα του αυτοπροσδιορισμού τους ως Τούρκοι και να καταγγέλλουν την Ελλάδα στα Ευρωπαϊκά όργανα.

Ταυτόχρονα, οι ίδιοι αυτοί κύκλοι αρνούνται πεισματικά το δικαίωμα της συλλογικής ταυτότητας στους Πομάκους και τους Ρωμά. Μέσω των εντύπων που ελέγχουν (τοπική εφημερίδα "Milliyet", κ.α.) εξαπολύουν ιδεολογική τρομοκρατία και στοχοποιούν όποιον τολμά να αυτοαποκαλείται Πομάκος ή Ρωμ.

ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΛΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ

Διαβάστε περισσότερα http://adelfotita.blogspot.com


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου