Σάββατο 21 Μαρτίου 2009

«ΠΑΡΑΔΙΚΑΣΤΙΚΟ» ΚΥΚΛΩΜΑ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙ ΝΑ ΣΤΗΣΕΙ Ο ΨΩΜΙΑΔΗΣ

Στις 13 Φεβρουαρίου το τριμελές Εφετείο Θες/νίκης καταδίκασε το Νομάρχη Θες/νίκης Π.Ψωμιάδη σε 1 χρόνο φυλακή με τριετή αναστολή, για παράβαση καθήκοντος, μετά από μηνυτήρια αναφορά του πρώην προϊσταμένου της Δ/νσης Εμπορίου της Νομαρχίας. Συγκεκριμένα επειδή ο Νομάρχης μείωσε παράνομα πρόστιμο, που είχε επιβληθεί σε επιχειρηματία καυσίμων για καθ΄υποτροπή νοθεία σε βενζίνη, από 95.000 ? σε 5.000 ?

Η δίκη αυτή ήρθε στο ακροατήριο μετά από 4 χρόνια και δεν μπήκε στο αρχείο, παρά τις παρασκηνιακές προσπάθειες του «συστήματος» εξουσίας των αδελφών Ψωμιάδη (Νομάρχης, Αντινομάρχης), που διαχειρίζονται τη Νομαρχία σαν ιδιόκτητο «μαγαζί». Στη δίκη παρά την έλλειψη μαρτύρων κατηγορίας εκτός του μηνυτή, καθότι όλοι οι μάρτυρες υπάλληλοι της Νομαρχίας μετατράπηκαν σε μάρτυρες υπεράσπισης, και παρά την αθωωτική (!!!) πρόταση της εισαγγελέως, ήρθε η καταδίκη με ψήφους 2-1.

Το «σύστημα» κλονίστηκε γιατί ακολουθούν και άλλες δίκες για διάφορες υποθέσεις έργων και κυρίως η μηνυτήρια αναφορά του δημοσιογράφου του «Έθνους» Χ.Τελίδη, για το έργο του «κόμβου Ωραιοκάστρου» με πλήθος παρανομιών και παρατυπιών που τεκμηριώνονται με έγγραφα.

Το πόρισμα των Επιθεωρητών Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης για τον «κόμβο Ωραιοκάστρου», που κατατέθηκε στον αρμόδιο πταισματοδίκη και διαβιβάστηκε στον αρμόδιο εισαγγελέα είναι καταπέλτης για το «σύστημα» των αδελφών Ψωμιάδη.

Σήμερα αποκαλύπτουμε την προσπάθεια του Ψωμιάδη να αποκτήσει την εύνοια της δικαιοσύνης, στήνοντας ένα δικό του «παραδικαστικό κύκλωμα».

Στις 25 Φεβρουαρίου (12 μέρες μετά την καταδίκη), στις 9.30΄με 10.00΄ ο Π.Ψωμιάδης δέχθηκε στο γραφείο του στη Νομαρχία τον εφέτη κ.Νάστα και την εφέτη κα.Σουλιώτη.

Ο κ.Νάστας, είχε αποσπαστεί σαν νομικός σύμβουλος στο γραφείο του πρώην Υπουργού Δικαιοσύνης κ.Χατζηγάκη, και σήμερα τον ακολούθησε σαν νομικός σύμβουλος στη νέα του θέση στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι η κόρη της κ.Σουλιώτη διορίστηκε πρόσφατα υπάλληλος στη Νομαρχία Θες/νίκης.

Ίσως η μητέρα κ.Σουλιώτη επισκέφτηκε το Νομάρχη για ..να ρωτήσει για την εργασιακή απόδοση της κόρης της. Ο κ.Νάστας όμως με ποια ιδιότητα και για πιο λόγο συναντήθηκε με το Νομάρχη ; Ως εφέτης ή ως σύμβουλος του κ.Χατζηγάκη ; Γνωρίζει τις δραστηριότητες αυτές του συμβούλου του ο κ.Χατζηγάκης ;

Κατά «σύμπτωση» λίγες μέρες μετά από την συνάντηση, αθωώθηκε από το δικαστήριο, προς έκπληξη όλων, ο προϊστάμενος της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών της Νομαρχίας κ.Κωνσταντινίδης, που είχε μηνυθεί από υφισταμένη του για σωρεία παράνομων ενεργειών. Ο κ.Κωνσταντινίδης είναι ο κύρος μοχλός για τις παράνομες και αναθέσεις έργων του «συστήματος» Ψωμιάδη και βασικός συντελεστής του σκανδάλου «κόμβος Ωραιοκάστρου», που θα δούμε σύντομα στις αίθουσες των δικαστηρίων.

Μια καταδίκη του κ.Κωνσταντινίδη θα τον απομάκρυνε από την Διεύθυνση και θα κατέρρεε το «οικοδόμημα» που έχει στηθεί στη Δ/νση Τεχνικών Υπηρεσιών, θα φοβόταν τα υπόλοιπα μέλη της «παράγκας» και θα ήταν ανεξέλεγκτη η στάση τους κατά τις επερχόμενες δίκες.

Η συνάντηση των δύο Εφετών με τον κ.Ψωμιάδη «αποκαλύφθηκε» σε παραπολιτικό σχόλιο στην εφημερίδα «ΕΘΝΟΣ» (σελ.11) στις 4 Μαρτίου από τον δημοσιογράφο Χ.Τελίδη με το ερώτημα «τι γύρευαν οι 2 εφέτες στη Νομαρχία». Απάντηση ή διάψευση από τον Νομάρχη δεν δόθηκε.

Αποκαλύπτουμε επίσης και μια ακόμη διάσταση της προσπάθειας του κ.Ψωμιάδη να «προσεγγίσει» τη δικαιοσύνη :

Εδώ και αρκετό καιρό ο Νομάρχης έχει «άτυπο» σύμβουλο-συνεργάτη τον κ. Αριστοκλή Ε. Νικόπουλο, συνταξιούχο ταξίαρχο της αστυνομίας, ο οποίος έχει καθημερινή παρουσία στη Νομαρχία, συμμετέχει σε συσκέψεις και χειρίζεται «λεπτά» θέματα. Ο «θεσμός» του άτυπου συνεργάτη, που δεν έχει καμία φανερή σχέση εργασίας ή παροχής υπηρεσιών, είναι συνηθισμένο φαινόμενο στη Νομαρχία Θες/νίκης και όταν αποκαλύπτεται, ο Νομάρχης δεν διστάζει να πει ότι τον πληρώνει από την τσέπη του (ο νοών νοήτω) .

Ο κ.Αριστοκλής Νικόπουλος, είναι ΑΔΕΛΦΟΣ του Προέδρου του Αρείου Πάγου Αρεοπαγίτη Βασιλείου Νικόπουλου !!!

Εδώ αρχίζουν τα δύσκολα και απαιτούνται ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ

  1. Μπορεί ένας απόστρατος ταξίαρχος της αστυνομίας να απασχολείται σαν άμισθος (;) σύμβουλος του Νομάρχη και τι συμβουλές παρέχει ;
  2. Αν παρ΄όλα αυτά ο κ.Αριστοκλής Νικόπουλος θέλει να προσφέρει τις υπηρεσίες του, έστω άμισθα, στον κ.Ψωμιάδη, μήπως η ιδιότητα του αδελφού του Προέδρου του Αρείου Πάγου δημιουργεί ζήτημα ηθικής τάξης, με δεδομένο τις δικαστικές εμπλοκές του Νομάρχη ;
  3. Γνωρίζει ο αξιότιμος Πρόεδρος του ανωτάτου δικαστηρίου της χώρας, τις δραστηριότητες του συνταξιούχου αδελφού του ;

Το «σύστημα» των αδελφών Παναγιώτη και Διονύση Ψωμιάδη στη Νομαρχία Θεσσαλονίκης άρχισε να τρίζει. Πολιτικά έχει καταρρεύσει. Τα ερείσματα στη Νέα Δημοκρατία χάνονται, το φλέρτ με τον Καρατζαφέρη δεν αποδίδει.

Το μεγάλο πρόβλημα όμως είναι οι λογαριασμοί με τη δικαιοσύνη, που μόλις άρχισαν. Η προσπάθεια δημιουργίας ιδιαίτερων επαφών και σχέσεων με σημαίνοντα πρόσωπα στον χώρο της δικαιοσύνης δείχνει το μέγεθος και τις «αρχές λειτουργίας» της «επιχείρησης» Ψωμιάδη.

Η αποκάλυψη αυτών των προσπαθειών πιστεύουμε ότι θα παρεμποδίσει και θα ματαιώσει την προσπάθεια.

Κυρίως όμως θα προστατεύσει το κύρος της Δικαιοσύνης και πιθανά θα δώσει την ευκαιρία στην ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας να απαλλαγεί από παρόμοιες νοσηρές συμπεριφορές στελεχών.

Υ.Γ. Την Πέμπτη 19-3-2009 στο Νομαρχιακό Συμβούλιο, ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης κ.Ν.Γιαννόπουλος έθεσε με έντονο τρόπο το ζήτημα της συνάντησης των δύο εφετών με το Νομάρχη και τον κάλεσε να τη διαψεύσει ή να απαντήσει για τη σκοπιμότητά της. Δεν πήρε καμία απάντηση. Σαν να μην αναφέρθηκε καθόλου.

Ανησυχών Πολίτης

  • Το απόκομα του έθνους το βρήκα στο salonica.press

2 σχόλια:

  1. ΡΕ ΦΙΛΕ ΕΙΣΑΙ ΣΙΓΟΥΡΟΣ;..
    ΠΩΣ ΑΝΑΡΤΕΙΣ ΔΥΟ ΟΝΟΜΑΤΑ,,,,,,, ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΔΙΚΑΣΤΙΚΩΝ ΧΩΡΙΣ ΣΤΟΙΧΕΙΑ;;;;; ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΟΙ ΑΛΛΟΙ ΤΟΥ ΣΙΝΑΦΙΟΥ ΣΑΣ ΑΝΕΡΤΗΣΑΝ ΚΑΙ ΤΟ ΚΑΤΕΒΑΣΑΝ .
    ΥΠΟΓΡΑΦΕΙ ΕΝΑΣ ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΚΑΙ ΤΟ ΑΝΑΡΤΑΤΕ;; ΕΝΤΑΞΕΙ ΟΙ ΔΥΟ ΔΙΚΑΣΤΙΚΟΙ ...ΣΤΟ ΛΕΩ ΚΑΙ ΕΓΩ ΑΝΩΝΥΜΑ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΙ!!!!!!!!!!!!!!!! ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ!!!!!! ΑΠΟΡΡΩ ΟΜΩΣ ΠΟΙΑ Η ΔΥΝΑΜΗ ΣΑΣ ΓΙΑ ΤΟΣΟ ΣΟΒΑΡΗ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ...ΠΟΥ ΑΝΑΡΤΑΤΕ ΧΩΡΙΣ ΣΤΟΙΧΕΙΑ????
    ΚΑΛΥΠΤΕΣΤΕ ΜΕ ΜΙΑ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΑΝΩΝΥΜΟΥ??? ΕΔΩ Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΚΑΙ Ο ΔΙΩΚΤΗΣ ΤΟΥ ΨΩΜΙΑΔΗ....ΤΕΛΙΔΗΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΟΛΜΗΣΕ ΝΑ ΤΑ ΒΓΑΛΕΙ ΤΑ ΒΓΑΖΕΤΕ ΕΣΕΙΣ???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Όποιος έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αναληθές της καταγγελίας να τα στείλει για ανάρτηση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή