Τρίτη 3 Μαρτίου 2009

Οικονομική ενίσχυση και διάδοση της παρουσίας των Δημοκρατικών

Οι Δημοκρατικοί αποτελούν ένα πολιτικό μόρφωμα “βάσης”. Ιδρύθηκαν από πολίτες που αντιλαμβάνονται ότι η πολιτική τάξη της χώρας αδυνατεί να προτείνει λύσης εξόδου από τα πολλαπλά αδιέξοδα στα οποία βρίσκεται η χώρα και ότι είναι απαραίτητη η κινητοποίηση των πολιτών έτσι ώστε να δημιουργηθεί ένα διαφορετικό πνεύμα στα ζητήματα της διακυβέρνησης και εν γένει της πολιτικής ζωής στην χώρα.

Η πρώτη εμφάνιση των Δημοκρατικών θα είναι στις Ευρωεκλογές του Ιουνίου. Για ένα νεοπαγές πολιτικό σχήμα, οι ευρωεκλογές αποτελούν την ιδανική διαδικασία ανάδειξης στο πολιτικό προσκήνιο διότι έχουν χαμηλό κόστος, ο προεκλογικός αγώνας έχει κεντρικό χαρακτήρα και δεν απαιτείται στελέχωση με μεγάλους αριθμούς ανθρώπινου δυναμικού.

Οι Δημοκρατικοί είναι πρακτικά το πρώτο κόμμα που συγκροτείται στην Ελλάδα -και πιθανώς στην Ευρώπη- με τα δωρεάν εργαλεία κοινωνικής δικτύωσης που προσφέρονται από τους φορείς ελεύθερου λογισμικού στο διαδίκτυο. Ήδη, στην διαδικτυακή κοινότητα, τα ποσοστά αναγνωρισιμότητας και απήχησης που έχει κερδίσει το κόμμα μας, ενάμισυ μόλις μήνα μετά την ίδρυσή μας είναι εξαιρετικά υψηλά, τόσο ποσοτικά όσο και ποιοτικά (βλ. και σχετική online δημοσκόπηση του press-gr). Κάθε εβδομάδα δε προσέρχονται νέα μέλη στην κοινότητά μας και η συνολική μας παρουσία στο διαδίκτυο ενισχύεται συνεχώς.

Όλα αυτά κάθε άλλο παρά έχουν περάσει απαρατήρητα από τον έγκυρο Τύπο, ο οποίος κάνει συχνές και θετικές αναφορές στο εγχείρημα. Ωστόσο, με τις διαδικτυακές καμπάνιες και τις θετικές αναφορές στον Τύπο δεν είναι δυνατόν το κόμμα μας να αποκτήσει την επιθυμητή μαζική αναγνωρισιμότητα στο πανελλήνιο ακροατήριο. Είναι λοιπόν απαραίτητο να συγκεντρωθούν οι απαραίτητοι πόροι προκειμένου να γίνουν καμπάνιες αναγνωρισιμότητας στα ΜΜΕ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >>>>Dimokratikoi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου