Κυριακή 8 Μαρτίου 2009

ΣΥΝΥΠΟΓΡΑΨΤΕ ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ ΚΟΥΝΕΒΑ


"ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ για την Κωνσταντίνα Κούνεβα και τις συναδέλφισσές της": με αυτό τον τίτλο το κείμενο συμπαράστασης δημοσιεύθηκε στη γαλλική εφημερίδα "Liberation".

<<ΤΟΛΜΗΣΕ>>
. "Στην Αθήνα δεν υπάρχουν μόνο αυτοκίνητα και τράπεζες καμμένες. Υπάρχει και μια γυναίκα που κάηκε με βιτριόλι, γιατί τόλμησε να αντισταθεί στις μεσαιωνικές συνθήκες εργασίας που της επιβλήθηκαν", αναφέρει το κείμενο διαμαρτυρίας, παρουσιάζοντας με κάθε λεπτομέρεια την ιστορία της Κωνσταντίνας Κούνεβα.


"Εκφράζουμε την αγανάκτησή μας απέναντι σε αυτό το ειδεχθές έγκλημα, όπως επίσης και την έντονη ανησυχία μας για τις καθυστερήσεις και την έλλειψη ζήλου της Ελληνικής Αστυνομίας στη διεξαγωγή της έρευνας", δηλώνουν οι συνυπογράφοντες.

Το κείμενο έχουν ήδη συνυπογράψει ηλεκτρονικά, στην ιστοσελίδα http://www.editions-lignes.com/Justice-pour-Constantina-Kouneva.html (μπορείτε κι εσείς) εκατοντάδες άνθρωποι, επώνυμοι κι ανώνυμοι, Έλληνες, Γάλλοι αλλά και Άγγλοι. Μεταξύ αυτών ο καθηγητής Γιώργος Βέλτσος, ο σκηνοθέτης Μιχαήλ Μαρμαρινός και οι φιλόσοφοι Αλέν Μπαντιού και Ντανιέλ Μπενσαΐντ.

**Το κείμενο είναι γραμμένο στα γαλλικά. Μπορείτε να συνυπογράψετε το κείμενο συμπαράστασης στέλνοντας e-mail στο justicepourconstantinakouneva@gmail.com
γράφωντας ονοματεπώνυμο, τόπο διαμονής και επάγγελμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου