Τρίτη 9 Ιουνίου 2009

ΣΤΗΝ 5Η ΘΕΣΗ ΔΙΕΘΝΩΣ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ Η ΕΛΛΑΔΑ,ΑΝΑΦΟΡΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΠΟΛΕΜΙΚΩΝ ΕΞΟΠΛΙΣΜΩΝ...ΕΝ ΜΕΣΩ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΚΡΙΣΗΣ... [ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ]

Σε μια περίοδο που τα δημόσια οικονομικά έχουν χτυπήσει «κόκκινο», η Ελλάδα εμφανίζεται να καταλαμβάνει την πέμπτη θέση διεθνώς στις εισαγωγές συμβατικών όπλων.

Σύμφωνα με έκθεση του Ερευνητικού Ινστιτούτου για τη Διεθνή Ειρήνη της Στοκχόλμης (SΙΡRΙ), με ημερομηνία 27 Απριλίου, οι ελληνικές εισαγωγές συμβατικών εξοπλισμών αντιστοιχούν στο 4% του συνόλου παγκοσμίως, κατατάσσοντας τη χώρα μας στην πέμπτη θέση, πίσω από την Κίνα (11%), την Ινδία (7%), τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα (6%) και τη Νότια Κορέα (6%) την περίοδο 2004-2008. Ας σημειωθεί ότι την πενταετία 2003-2007 η Ελλάδα κατελάμβανε την τέταρτη θέση στις εισαγωγές συμβατικών εξοπλισμών παγκοσμίως.

Η αύξηση των εξοπλιστικών δαπανών αποτελεί πάντως γενικότερο φαινόμενο, παρά την οικονομική κρίση που πλήττει όλον τον πλανήτη.
Από τα στοιχεία του SΙΡRΙ, τα οποία περιλαμβάνονται στην ετήσια έκθεσή του (Υearbook 2009), προκύπτει ότι το 2008 διατέθηκε περί το 1,1 τρισ. ευρώ για εξοπλισμούς, αύξηση περίπου 4% σε σχέση με το 2007 και 45% σε σχέση με μία δεκαετία νωρίτερα, το 1999.

ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ Η ΕΛΛΑΔΑ ΔΑΝΕΙΖΕΤΑΙ ΣΥΝΕΧΩΣ ΩΣΤΕ ΝΑ ΚΑΤΑΦΕΡΕΙ ΝΑ ΑΝΤΑΠΕΞΕΛΘΕΙ ΣΤΙΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΤΗΣ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ,ΜΕ ΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΧΡΕΗ ΚΑΙ ΣΤΟ ΣΥΝΟΛΟ ΤΟΥΣ ΝΑ ΥΠΟΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ,ΜΕ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΤΡΑΓΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΜΙΣΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΝΑ ΠΕΙΝΑΝΕ,Η ΕΛΛΑΔΑ ΒΡΙΣΚΕΙ ΣΥΝΕΧΩΣ ΧΡΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΑΓΟΡΑΖΕΙ ΣΕ ΥΠΕΡΚΟΣΤΟΛΟΓΗΜΕΝΕΣ ΤΙΜΕΣ,ΠΟΛΕΜΙΚΟ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟ...
ΤΑ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ ΔΙΚΑ ΣΑΣ...

1 σχόλιο:

  1. Τα χρήματα αυτά είναι απο αγορές παρελθόντων ετών...Όσο για τα νοσοκομεία συμφωνώ αλλά ας είναι καλά οι τύπου Χριστοφοράκος που βγάζουν 20 εκ.ευρώ και τη βγάζουν λάδι..
    Οι υπερτικοστολογημένες τιμές μήπως, λέω μήπως έχουν καμμία σχέση με μίζες;;;
    Ξυπνήστε, ο τομέας της άμυνας είναι ο ΜΟΝΑΔΙΚΟΣ που έχουν γίνει περικοπές....
    ενώ οι απέναντι φτιάχνουν πυροβόλα, πυραυλους και ξεκίνησαν και άρματα μόνοι τους.Βέβαια εκεί δεν τολμάει κανεις να κλέψει!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή