Πέμπτη 25 Ιουνίου 2009

Συμμαχία ΝΔ και ΛΑΟΣ για κουκούλες και λαθρομετανάστες

Μπαράζ νομοθετικών ρυθμίσεων για τη δημόσια τάξη και τη λαθρομετανάστευση προωθεί με τη σύμπλευση του ΛΑΟΣ η κυβέρνηση στη Βουλή, εγείροντας αντιδράσεις από την αντιπολίτευση, που την κατηγορεί ότι σύρεται πίσω από το κόμμα του κ. Καρατζαφέρη, υιοθετώντας μέτρα που κρύβουν κινδύνους για τα ατομικά δικαιώματα.

Χθες –εκτός από το νομοσχέδιο για την ποινικοποίηση της κουκούλας- υπερψηφίστε και με τις ψήφους του ΛΑΟΣ τροπολογία που κατέθεσε ο υπουργός Δικαιοσύνης, Νίκος Δένδιας, για τη λαθρομετανάστευση. Η ρύθμιση προβλέπει τη μετατροπή σε κακούργημα του αδικήματος της διευκόλυνσης εισόδου στη χώρα αλλοδαπών, ενώ θέτει ως όρο μόνο την άσκηση ποινικής δίωξης, προκειμένου να χαρακτηριστεί ένας αλλοδαπός ως επικίνδυνος για τη δημόσια ασφάλεια. Παράλληλα, παρατείνει το διάστημα της κράτησης, μέχρι την απέλαση, από τους έξι στους δώδεκα μήνες.

Ταυτόχρονα, όπως αποκάλυψε ο κ. Δένδιας, η κυβέρνηση πρόκειται άμεσα να προωθήσει δέσμη και άλλων μέτρων για τη δημόσια τάξη, που –εκτός από τη ονομαστικοποίηση των καρτοκινητών- περιλαμβάνουν:

- Την άρση απορρήτου των επικοινωνιών συνολικά για τα κακουργήματα

- Τη δημιουργία τράπεζας DNA, κατά τα πρότυπα πολλών ευρωπαϊκών χωρών

- Την Ενεργοποίηση των καμερών, με παρακολούθηση χωρίς προηγούμενη εισαγγελική άδεια

[Πηγή]

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου