Δευτέρα 8 Ιουνίου 2009

«Αποχή από τις κάλπες»: Ο μεγάλος νικητής των ευρωεκλογών

Το 50% άγγιξε στην Ελλάδα η αποχή από τις κάλπες, ακολουθώντας την ΕΕ που έφτασε συνολικά στο 57%


«Πρωτοφανές για την Ελλάδα..», λένε όλοι, άλλα μήπως είναι πρωτοφανή κι αυτά που ζούμε στη χώρα μας; Ή απλώς αρχίσαμε να παίρνουμε χαμπάρι την κοροϊδία και την απαξίωση των πραγματικών προβλημάτων από τους πολιτικούς;


Όλοι οι πολιτικοί «αντιλήφθηκαν», λένε, το μήνυμα που έστειλαν οι πολίτες…αλλά πολύ αμφιβάλλω, κι αυτό γιατί ο καθένας έδωσε τη δικιά του ερμηνεία: η ΝΔ «κατάλαβε» ότι οι μισοί Έλληνες που δεν ψήφισαν, ήταν δικοί της δυσαρεστημένοι ψηφοφόροι που τράβηξαν λίγο το αυτάκι της, άρα μπορούν να συνεχίσουν την «καταστρεπτική» τους πολιτική, αλλάζοντας απλώς τη συμπεριφορά τους (σεμνά και ταπεινά;;;).


Το Πασοκ ασχολείται μόνο με τη νίκη του επί της ΝΔ, γιατί απ’ ότι φαίνεται είναι το μόνο «μήνυμα» που πήραν (βουρ για εθνικές εκλογές τώρα) . Για τους απέχοντες ψηφοφόρους είπαν απλώς ότι πρέπει να τους πείσουν να επιστρέψουν στη συμμετοχή στην πολιτική (αφού νικήσαμε τη ΝΔ, δεν μας αφορά και ιδιαίτερα η αποχή).


Το ΚΚΕ ερμήνευσε την αποχή ως διαμαρτυρία απέναντι στον δικομματισμό (φαίνεται όλοι οι πολίτες που ψηφίζουν ΚΚΕ, συμμετείχαν άπαντες!) και αισθάνονται ότι «ενισχύθηκαν» στην Ευρώπη, όταν το βασικό τους θέμα είναι έξω από την ΕΕ… αυτό δεν μπόρεσα να το καταλάβω ποτέ. Αν το κόμμα μου ήταν εναντίον της ΕΕ και ήθελα να βγάλω τη χώρα απ’ αυτή την ένωση, ΔΕΝ θα συμμετείχα στις ευρωεκλογές (παράλογο;;;)


Το ΛΑΟΣ τρισευτυχισμένο και ίσως λίγο ξαφνιασμένο με την άνοδό του, λέει ότι το «ισόγειο» της πολυκατοικίας απέκτησε ακόμη μερικά τετραγωνικά (σίγουρα πρόκειται για αυθαίρετο). Αυτό που βγήκε από τις ευρωεκλογές γι’ αυτούς είναι ότι τώρα μπορούν να πιέζουν περισσότερο τη ΝΔ… (και σίγουρα η αποχή δεν αφορά το κόμμα τους).



Το ΣΥΡΙΖΑ εκτός στόχων και λογικό είναι από ένα κόμμα που δεν μπορεί να αυτοπροσδιοριστεί, μεταξύ Τσίπρα, Αλαβάνου και αναμπουμπούλας στην Κουμουνδούρου. Εξαρχής έβλεπαν ότι η αποχή θα τους επηρέαζε άμεσα και πάλευαν να πείσουν τον κόσμο για συμμετοχή (στον βρόντο όμως γιατί, να συμμετέχουμε με ποιόν από όλους τους καλοαναθρεμμένους τεμπέληδες της ελληνικής πολιτικής;;;)


Οι Οικολόγοι Πράσινοι (μόνο ταμπέλα είναι τ’ όνομά τους) επηρεάστηκαν από την αποχή αλλά τριπλασίασαν τα ποσοστά τους (με τις δημοσκοπήσεις δεν ασχολήθηκα ποτέ, που τους έδιναν ακόμη παραπάνω), δεν μπορούν να σταματήσουν να γελάνε (από χαρά ή με μας) που θα περπατήσουν στα μονοπάτια της εξουσίας περιμένοντας τα καλούδια που θα συναντήσουν. (Ποια αποχή; Εδώ μπήκαμε στην ευρωβουλή..!)


Εκτός από τα 4.734.695 πολίτες που δεν συμμετείχαν στις ευρωεκλογές πρέπει να προσθέσουμε τους 377.959 ψηφοφόρους που επέλεξαν όλα τα μικρά κόμματα που δεν τα κατάφεραν προς την ευρωβουλή. Το μήνυμα είναι ότι ο μισός πληθυσμός της χώρας δεν πιστεύει στις προτεινόμενες λύσεις που παρουσιάζουν τα κόμματα του κοινοβουλίου και απεγνωσμένα μερικές φορές θέλει να πιστέψει κάποιον που θα μπορέσει να φέρει ξανά ισορροπία στην κοινωνία.


Θέλουμε να καταλάβουν οι «επαγγελματίες» πολιτικοί μας, ότι πρέπει ν’ αλλάξουν νοοτροπία γιατί η ατιμωρησία, η διαπλοκή, ο κομματισμός, η αναξιοκρατία και η ημιμάθεια, έφτασαν τη χώρα και τους πολίτες από πρωτοπόρους του παγκόσμιου Πολιτισμού, ουραγούς της Δημοκρατίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου