Πέμπτη 11 Ιουνίου 2009

“Green deal”: Η νέα φούσκα της οικονομίας. Χέρι – χέρι με την πράσινη απάτη

Από www.olympia.gr

Σε ένα άρθρο που συζητήθηκε, αναλύσαμε με στοιχεία για πρώτη φορά στην Ελλάδα, για την πράσινη ανάπτυξη και τους 7 απατηλούς πυλώνες στους οποίους στηρίζεται. Ρίξτε μια ματιά, αξίζει τον κόπο για να έχετε μια σφαιρική εικόνα ώστε να ανακαλύψετε εύκολα τους απατηλούς συσχετισμούς διαβάζοντας το άρθρο της Βίκυς Χρυσού για το Green deal.
Η “πράσινη ανάπτυξη”
των “οικολογικά ευαίσθητων”…
πολυεθνικών

“Πράσινη Ανάπτυξη”: Η νέα Πολιτική Απάτη του Καπιταλισμού (κλικ για να διαβάσετε το προηγούμενο κατατοπιστικό άρθρο)

Μελετώντας εδώ και χρόνια τα θέματα που σχετίζονται με την “κλιματολογική υστερία”, την δήθεν “υπερθέρμανση” του πλανήτη και τις πολιτικές που οδήγησαν στις δεσμεύσεις της Συνθήκης του Κιότο, είχα επισημάνει το γεγονός, πως η συνθήκη αυτή είναι ξεκάθαρα μία βιτρίνα για τη δημιουργία ενός εμπορικού προϊόντος που αποφέρει δισεκατομμύρια στις επιχειρήσεις που καπηλεύονται το περιβάλλον και πως δεν στοχεύουν στην “προστασία” ή την αποκατάσταση του. (βλέπε ενότητα: Η ΑΠΟΤΥΧΙΑ ΤΗΣ ΣΥΝΘΗΚΗΣ ΤΟΥ ΚΙΟΤΟ, στο άρθρο “Κλιματικές αλλαγές -Το περιβάλλον και η προστασία του: η πλέον κερδοφόρα επιχείρηση του 21ου αιώνα” )
(πηγή αρχικής εικόνας: Gerd Altmann via Pixelio)

Αυτή η εμπορική-κερδοφόρα παράμετρος ήταν μέχρι πρόσφατα αρκετά καλυμμένη και με δυσκολία μπορούσε να διακριθεί ανάμεσα στις κορώνες των διάφορων οικολογικών οργανώσεων, οι οποίες με ευκολία -και με το αζημίωτο…- υιοθέτησαν τις ατζέντες που στρατηγικά είχαν μεθοδεύσει οι λομπίστες διάφορων εταιριών. Μάλιστα με ιδιαίτερη ευκολία λασπολογούσαν εις βάρος των ανεξάρτητων ερευνητών και των επιστημόνων που επισήμαιναν τα έωλα συμπεράσματα της κλιματολογικής καταστροφολογίας και του IPCC, αντιστρέφοντας την δική τους τακτική.

Η αλήθεια όμως πάντα λάμπει και σταδιακά άρχισε να γίνετε εμφανέστερο το παιχνίδι που έστησαν εκμεταλλευόμενοι το φόβο και την ανησυχία των ανθρώπων για τις όποιες περιβαλλοντικές ή κλιματολογικές επιπτώσεις, που αφορούν άμεσα τη ζωή τους.
Βέβαια συνεχίζουν να παίζουν με όπλο τους την παραπληροφόρηση μέσω των μεγάλων ΜΜΕ, αλλά οι υποψιασμένοι πολίτες ολοένα και πληθαίνουν, όπως και οι επιστήμονες που τολμούν να πουν την αλήθεια.

Το παρακάτω κείμενο του Rudolf Kipp από το Readers Edition και ο σχετικός πρόλογος από το γερμανόγλωσσο blog POLITEIA, που το αναδημοσιεύει, αποτελεί άλλη μία σαφή απόδειξη της εμπλοκής ιδιωτικών πολυεθνικών επιχειρήσεων στις σχεδιαζόμενες ατζέντες και μας δίνει την ευκαιρία να προβληματιστούμε εν όψη της νέας...

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου»


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου