Κυριακή 28 Ιουνίου 2009

Ξεκινά η επιδότηση ενοικίου από τον ΟΕΚ

Μηνιαία επιδότηση ενοικίου από 115 ευρώ έως 215 ευρώ, ανάλογα με την οικογενειακή κατάσταση, θα καταβάλει και φέτος ο Οργανισμός Εργατικής Κατοικίας στους δικαιούχους του, ενώ οι σχετικές αιτήσεις των ενδιαφερομένων θα υποβληθούν αποκλειστικά μέσω των KEΠ, από τις 6 Ιουλίου μέχρι 15 Δεκεμβρίου.

Δικαιούχοι της επιδότησης ενοικίου είναι εργαζόμενοι και συνταξιούχοι που κατέβαλαν εισφορές υπέρ OEK και πληρούν συγκεκριμένες οικονομικές και ασφαλιστικές προϋποθέσεις.

Η κοινή υπουργική απόφαση που καθορίζει τις κατηγορίες των δικαιούχων, τα ποσά της επιδότησης και τις προϋποθέσεις υπαγωγής στο πρόγραμμα, δημοσιεύτηκαν ήδη στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης και εντός των ημερών αναμένεται ο ΟΕΚ να προσδιορίσει τα δικαιολογητικά που θα αποδεικνύουν την ύπαρξη των απαιτούμενων προϋποθέσεων.


Υπενθυμίζουμε, πως η επιδότηση ενοικίου κυμαίνεται από 1.380 έως και 2.600 ευρώ το χρόνο, ενώ για κάθε προστατευόμενο παιδί μετά το πέμπτο το ποσό της μηνιαίας επιδότησης αυξάνεται κατά 25 ευρώ, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες η συμμετοχή στο φετινό πρόγραμμα αναμένεται να είναι αυξημένη στο νομό μας. Η επιδότηση αφορά ενοίκια που κατέβαλαν οι δικαιούχοι για μίσθωση κατοικίας το 2008 και θα καταβληθεί εφάπαξ και εφόσον βέβαια πληρούνται οι νόμιμες προϋποθέσεις.

Δικαίωμα υποβολής αίτησης έχουν οι εργαζόμενοι και οι συνταξιούχοι που καταβάλλουν εισφορές στον Οργανισμό Εργατικής Κατοικίας, ενώ ευνοϊκές ρυθμίσεις ισχύουν για ειδικές ομάδες του πληθυσμού, όπως για παράδειγμα είναι οι άνεργοι και όσοι έχουν πολύ χαμηλό εισόδημα, όπου το ποσόν της επιδότησης είναι αυξημένο ως και 50%.


Ποιοι δικαιούνται

*
Εργατοϋπάλληλοι οι οποίοι κατοικούν και εργάζονται στην Ελλάδα, είναι ασφαλισμένοι σε Οργανισμό κύριας ασφάλισης μισθωτών, καταβάλλουν εισφορές υπέρ Ο.Ε.Κ. και έχουν τις ασφαλιστικές προϋποθέσεις για παροχή στεγαστικής συνδρομής από τον Ο.Ε.Κ., καθώς και

*
Συνταξιούχοι Οργανισμών κύριας ασφάλισης μισθωτών, που έχουν καταβάλει ως εργαζόμενοι, εισφορές υπέρ Ο.Ε.Κ.

Οι παραπάνω δικαιούχοι πρέπει να έχουν ανώτατο όριο ετήσιου εισοδήματος μέχρι 12.000 ευρώ ο άγαμος και ο έγγαμος χωρίς παιδιά, 14.000 ευρώ ο έγγαμος με 1 παιδί, 16.000 ευρώ με 2 παιδιά, 18.000 ευρώ με 3 παιδιά και 20.000 ευρώ με 4 παιδιά, ενώ ως ετήσιο οικογενειακό εισόδημα λαμβάνονται υπόψη τα πάσης φύσεως καθαρά εισοδήματα από οποιαδήποτε πηγή.


[Πηγή]

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου