Τετάρτη 10 Ιουνίου 2009

ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΑΝΤΙΚΑΘΙΣΤΑ ΤΟ ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΜΕΝΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΤΩΝ ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΩΝ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΩΝ


Την 31η Μαΐου έληξαν οι συμβάσεις 380 εργαζομένων στις ακαδημαϊκές βιβλιοθήκες της χώρας. Άνθρωποι με σπουδές πάνω στο αντικείμενο που αφιέρωσαν χρόνο και κόπο απαξιώνονται και καλούνται να πάρουν τα κουβαδάκια τους και να πάνε να παίξουν σε άλλη παραλία (στην κυριολεξία, αφού βρισκόμαστε σε περίοδο καλοκαιριού).


Την ίδια στιγμή το Υπουργείο Παιδείας, το οποίο εδώ και ένα χρόνο κορόιδευε αυτούς τους ανθρώπους με υποσχέσεις ότι οι θέσεις τους είναι διασφαλισμένες, προσκαλεί εκπαιδευτικούς να καταλάβουν τις θέσεις που προορίζονται γι αυτούς στις Σχολικές Βιβλιοθήκες (η προκήρυξη αφορά μόνο εκπαιδευτικούς). Η ανακοίνωση ήταν απλή και αφοπλιστική.


«Το Υπουργείο Παιδείας προσκαλεί τους εκπαιδευτικούς Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης να υποβάλουν αίτηση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την πλήρωση 87 θέσεων Υπευθύνων στις νέες Σχολικές Βιβλιοθήκες Δευτεροβάθμιας Επαγγελματικής Εκπαίδευσης, με διετή θητεία.»


  • Αφού δεν τους υπολογίζει (τους βιβλιοθηκονόμους), γιατί δημιουργεί τρεις σχολές (1 ΑΕΙ και 2 ΤΕΙ) και καλεί τον υποψήφιο φοιτητή να τις επιλέξει;
  • Πόσο χαμηλά μπορεί να φτάσει ένα Υπουργείο για να χωρίζει τους εργαζόμενους σε «παιδιά» και «αποπαίδια»;
  • Μέχρι πότε οι εκπαιδευτικοί θα κόβουν χαρτί προτεραιότητας στις θέσεις του Υπουργείο Παιδείας;
  • Πόσα μαθήματα βιβλιοθηκονομίας έχουν στο πρόγραμμά σπουδών του οι εκπαιδευτικοί;
  • Πόσους ψήφους πρέπει να συγκεντρώσει ο κλάδος των βιβλιοθηκονόμων για να ακουστεί η φωνή τους;

«Αγαπητό» Υπουργείο, δεν είμαστε Iznogood και δεν επιθυμούμε να γίνουμε βεζίρηδες στη θέση των βεζίρηδων. Απλά ζητάμε το αυτονόητο, να δουλέψουμε στις υπηρεσίες για τις οποίες προοριζόμαστε.


«Αγαπητέ» Υπουργέ, που μπορώ να κάνω αίτηση για να διδάξω αρχαία; What about maths; Physics;…..


Υ.Γ Οι επίδοξοι «συνάδελφοι» μπορούν να ενημερωθούν εδώ:

http://www.diorismos.gr/Dpages/news/viewnews.php?nid=6488&type=1


ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου