Πέμπτη, 11 Ιουνίου 2009

ΚΑΙ ΔΕΥΤΕΡΟΣ ΑΠΕΡΓΟΣ ΠΕΙΝΑΣ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΜΟΥ


Προς τον κ. Κώστα Καραμανλή πρωθυπουργό

Αθήνα 11-6-2009


Κύριε πρωθυπουργέ,
Mας είναι γνωστό ότι έχετε κωφεύσει στα επανηλημένα υπομνήματα τού απεργού πείνας κ. Θεόδωρου Τενέζου η οποία συμπληρώνει 120 ημέρες.

Είχε προηγηθεί προ δέκα μηνών υπόμνημα τού κ.Γεωργίου Κοσμόπουλου, ιατρού, το οποίο σας κατήγγειλε όλο το υπόβαθρο της υπόθεσης της ολοκληρωτικής καταστροφής μας από το ελληνικό καρτέλ τού χάλυβα. Το ίδιο καταγγελτικό υπόμνημα το περιεχόμενο τού οποίου εσείς αγνοήσατε, είχε την ίδια ακριβώς τύχη, απευθυνόμενο στον υπουργό σας της Ανάπτυξης Χ. Φώλια, όπως και στον εισαγγελέα κ Σανιδά.

Έτσι φθάσαμε στην απεργία πείνας τού κ.Θεόδωρου Τενέζου, έξω από το κτήριο της Επιτροπής Ανταγωνισμού τούς τελευταίους τέσσερις μήνες !

Ο κ. Τενέζος, πρόβαλε τα γνωστά τρία νόμιμα και αυτονόητα αιτήματα, τα οποία σε οιοδήποτε ευνομούμενο κράτος δικαίου θα είχαν ικανοποιηθεί χωρίς καν να χρειαστεί απεργία πείνας.

Δηλαδή,

1.Ξεσκέπασμα, με πλήρη έρευνα της καταγγελίας του, του ελληνικού καρτέλ χάλυβα δηλαδή αυτών πού μας κατέστρεψαν.

2.Αλλαγή της σύνθεσης της Επιτροπής Ανταγωνισμού, γεγονός πού εκ των πραγμάτων έχει ήδη δρομολογηθεί.

3.Προστασία μας και όλων των πολιτών πού καταγγέλουν τα κάθε είδους καρτέλ, από τα αντίποινα πού δεχόμαστε από τούς καταγγελμένους πού μας κατέστρεψαν.

Επειδή όμως σαν πολιτικοί είστε δέσμιοι της διαπλοκής με τούς βιομηχάνους, μεγαλοεπιχειρηματίες και τραπεζίτες αρνηθήκατε να τα ικανοποιήσετε και σιωπήσατε επί τέσσερις μήνες.

Η άρνησή σας αυτή ακριβώς είναι αποδεικτική τού γενικού προβλήματος πού προβάλλεται μέσα από αυτή την πολιτική απεργία πείνας, δηλαδή της πλήρους εξάρτησής τής ελληνικής πολιτικής από τα μεγάλα οικονομικά συμφέροντα.

Σήμερα το πρωί ο απεργός πείνας κ.Θεόδωρος Τενέζος αποφάσισε να προχωρήσει στο τελικό στάδιο, δηλαδή διέκοψε ήδη τη λήψη και κάθε είδους υγρών. Αυτό σημαίνει ότι οδηγείται στον θάνατο, εντός ολίγων 24 ωρών.

Μετά την επιμονή του στην αμετάκλητη αυτή απόφασή του, ο κ.Γιώργος Κοσμόπουλος 59 ετών, συνεταίρος του, Πρόεδρος τής ΜΚΟ STOPCARTEL και ιατρός χειρουργός θώρακος απεφάσισε να προχωρήσει και αυτός από σε σκληρή και πλήρη απεργία από κάθε είδους υγρά, στερεά τροφή και από φαρμακευτική αγωγή απολύτως απαραίτητη για την επιβίωσή του, την οποία λαμβάνει για συγγενή σοβαρή αιματολογική νόσο από την οποία πάσχει.

Αυτό σημαίνει ότι οδηγείται στον θάνατο εντός ελάχιστων 24ωρων.

Μάς είναι γνωστό, ότι φυσικά και δεν πρόκειται να συγκινηθείτε από αυτή την μαθηματικά βέβαιη κατάληξη. Το πλέον πιθανό είναι ότι θα ανακουφισθείτε από την απαλλαγή σας από την ενοχλητική παρουσία μας.

Εμείς όμως φεύγουμε με την πεποίθηση ότι πράξαμε αυτό πού έπρεπε, καταθέτοντας συγχρόνως μία πολύτιμη υποθήκη προς όφελος αυτού τού λαού.

Εσείς ,απλά θα καταγραφείτε σαν ένας πρωθυπουργός, ανήμπορος να προστατεύσει τα στοιχειώδη δικαιώματα των απλών υπηκόων του οδηγώντας τους στο θάνατο...

Γιώργος Κοσμόπουλος, χειρουργός θώρακος-καρδιάς


Θεόδωρος Τενέζος, επιχειρηματίας

Κοινοποίηση:

στην Προεδρία της Δημοκρατίας με Αρ.Πρ. 78/11-6-09

στο γραφείο του Προέδρου του ΠΑ.ΣΟ.Κ. με Αρ.Πρ. 168/11-6-09

στο γραφείο της Γ.Γ. του Κ.Κ.Ε. με Αρ.Πρ. /11-6-09

στο γραφείο του Προέδρου του Συνασπισμού με Αρ.Πρ. 70016/11-6-09

στο γραφείο του Προέδρου του ΛΑ.Ο.Σ. με Αρ.Πρ. /11-6-09

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου