Τετάρτη 3 Ιουνίου 2009

Το μικρό κόμμα τρώει τον Μεγάλο Αδελφό!





Είδαμε την πληροφορία από τον e-lawyer, που γράφει στο blog του, χωρίς όμως να κατονομάζει το κόμμα:

Η πληροφορία είναι διασταυρωμένη: Έλληνες του εξωτερικού έχουν λάβει προεκλογικό υλικό [από ελληνικό κόμμα] που τους απεστάλη ταχυδρομικώς στις διευθύνσεις κατοικίας τους, πληροφορία την οποία κατείχε μόνο το προξενείο της αντίστοιχης χώρας.

Απορήσαμε, κάναμε έρευνα μαζί με φίλους Έλληνες του εξωτερικού και επιβεβαιώνουμε από την πλευρά μας την είδηση μαζί με κάτι σημαντικό. Έχουμε στα χέρια μας τα ντοκουμέντα που αποδεικνύουν, πέραν πάσης αμφιβολίας, πως ένα ελληνικό πολιτικό κόμμα, με τη συνέργεια κύκλων του ελληνικού Υπουργείου Εξωτερικών, υπέκλεψε τα προσωπικά δεδομένα Ελλήνων πολιτών του εξωτερικού που εκδήλωσαν την επιθυμία τους να ψηφίσουν στις ευρωεκλογές της 7ης Ιουνίου.

Οι Έλληνες, που ζουν στο εξωτερικό, έκαναν δήλωση στα Ελληνικά Προξενεία του τόπου κατοικίας τους για να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα στον τόπο κατοικίας τους (στο εξωτερικό), δικαίωμα που τους δίνει ο νόμος. Μόνο στα προξενεία γίνονται οι δηλώσεις αυτές και συντάσσονται ειδικοί εκλογικοί κατάλογοι από τους υπαλλήλους του προξενείου.
Δηλαδή, το κόμμα αυτό πήρε είτε τους ειδικούς εκλογικούς καταλόγους, που συντάχθηκαν στα προξενεία, είτε αντίγραφα των δηλώσεων, κι αυτό προφανέστατα σε συνέργεια με τους υπαλλήλους του υπουργείου Εξωτερικών αφού αυτοί είναι οι τελικοί αποδέκτες των εκλογικών καταλόγων!

Είμαστε βέβαιοι για το τελευταίο επειδή οι χώρες από τις οποίες πήραμε προσωπικά επιβεβαίωση για τη μαζική αποστολή επιστολών είναι η Μεγάλη Βρετανία, η Γερμανία, αλλά και η Κύπρος(!!), πράμα που σημαίνει ότι η διακίνηση προσωπικών δεδομένων έγινε από το κέντρο διαχείρισης αυτών των πληροφοριών, δηλαδή το Υπουργείο Εξωτερικών της Ελλάδας! Αγνοούμε όμως σε πόση έκταση έχει γίνει αυτό, αν δηλαδή αποστάλθηκε το υλικό στο σύνολο όσων δήλωσαν ότι θέλουν να ψηφίσουν. Ποιο είναι, λοιπόν, το κόμμα αυτό που υφάρπαξε προσωπικά δεδομένα πολιτών για να κάνει προεκλογικό spam; Δείτε τις εικόνες


(κλικ στις εικόνες)


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου