Τετάρτη 17 Ιουνίου 2009

Η «Σέχτα Επαναστατών» ξαναχτυπά...


Ένα από τα τουλάχιστον δύο όπλα με τα οποία άγνωστοι πυροβόλησαν και σκότωσαν το πρωί τον αστυνομικό, Νεκτάριο Σάββα, είχε στο παρελθόν χρησιμοποιηθεί σε ενέργεια της οργάνωσης που αυτοαποκαλείται «Σέχτα Επαναστατών», ανακοίνωσε η Αστυνομία. Σύμφωνα με τα ευρήματα της βαλλιστικής, εννέα από τους 24 κάλυκες 9 mm που βρέθηκαν στον τόπο του εγκλήματος, προήλθαν από το συγκεκριμένο όπλο. Ο αστυνομικός πυροβολήθηκε περισσότερες από 20 φορές, την ώρα που εκτελούσε υπηρεσία φρούρησης μάρτυρα σε δίκη του ΕΛΑ, στα Άνω Πατήσια.

Όπως εκτιμά η Αστυνομία,οι δράστες ήταν περισσότεροι από δύο. Ο ιατροδικαστής Φίλιππος Κουτσάφτης, μετά την πρώτη αυτοψία στο σημείο της δολοφονίας, δήλωσε ότι πρόκειται για δύσκολη υπόθεση και πως το θύμα φέρει πολλαπλές πύλες εισόδου στην αριστερή πλευρά. Το θύμα πρόσθεσε, βλήθηκε από μικρή απόσταση χωρίς να προλάβει να χρησιμοποιήσει το όπλο που είχε περασμένο στη ζώνη του.

Ποια είναι η «Σέχτα Επαναστατών»

Η Σέχτα Επαναστατών πρωτοεμφανίστηκε στις 3 Φεβρουαρίου 2009 με επίθεση στο αστυνομικό τμήμα Κορυδαλλού. Η οργάνωση άφησε CD με το κείμενο της προκήρυξής της στον τάφο του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, στο νεκροταφείο Νέας Σμύρνης.

Λίγες ημέρες αργότερα, στις 17 Φεβρουαρίου, τέσσερα άτομα πλησίασαν πεζή το κτίριο του τηλεοπτικού σταθμού Alter και άνοιξαν πυρ με δύο όπλα. Οι σφαίρες προξένησαν φθορές σε τρία σταθμευμένα αυτοκίνητα που ανήκουν σε υπαλλήλους του σταθμού, ενώ οι δράστες πέταξαν και έναν αυτοσχέδιο εμπρηστικό μηχανισμό που δεν εξερράγη. Από τη βαλλιστική έρευνα προέκυψε ότι η "Σέχτα" ήταν πίσω από την επίθεση.

Η οργάνωση με προκήρυξή της για το χτύπημα στο Alter εξαπέλυε απειλές και κατά δημοσιογράφων. To CD με το κείμενο της προκήρυξης είχε αφεθεί στην είσοδο της πολυκατοικίας στην οδό Νιόβης 4, όπου το 1998 και στη διάρκεια ομηρίας της από τον Σορίν Ματέι τραυματίστηκε θανάσιμα η Αμαλία Γκινάκη.

1 σχόλιο:

  1. για τον συμβολισμο της οδου Νιόβης, πρέπει για να κατηγορουν τους δημοσιογράφους με την 4ωρη ομηρία στον αέρα, για το φιασκο που ακολουθησε.... όμως δεν ηταν στο κανάλι alter, ήταν στο τότε ΣΚΑΙ με παρουσιαστη τον Νικο Ευαγγελάτο... Γιατι δεν έβαλαν βόμβα στο ΣΚΑΙ (ένα πιο ποιοτικο κανάλι) και προτίμησαν το ΑΛΤΕΡ με τα τηλεσκουπιδια.... γιατι πολύ απλά ουτε ιδεολογία εχουν, και αρέσκονται στις δημοσιες σχεσεις και τις κινησεις εντυπωσιασμου... Και ποιος δεν λεει γεμισαμε σκουπιδια με το ΑΛΤΕΡ και το ΣΤΑΡ (καλά τους κανανε).... Κανεις δεν θα το πει αυτό για το ΣΚΑΙ με τα ποιοτικά και επιμορφωτικα ντοκυματερ για την ζωη της γαλάζιας αλεπους στα δάση ΜΑΟ ΜΑΟ της ινδοκινας...

    ΑπάντησηΔιαγραφή