Δευτέρα, 1 Ιουνίου 2009

Τι συμβαίνει στα κόμματα μερικές ημέρες πριν τις εκλογές

Νέα Δημοκρατία
Την προηγούμενη εβδομάδα είχαν αναπτερωθεί οι ελπίδες στο στρατηγείο της Ν.Δ με την ψαλίδα να κλείνει. Αλλά τα πράγματα δεν συνέχισαν έτσι, να σημειώσω εδώ πως η Ν.Δ είναι το πρώτο κόμμα ιστορικά που θα προσπαθήσει να περάσει στον κόσμο πως μικρή σε διαφορά ήττα ίσον.....νίκη! Παρόλα αυτά αυτήν την στιγμή το ζητούμενο είναι η συσπείρωση και αφού στον ορίζοντα αυτό φαίνεται από δύσκολο έως ακατόρθωτο, μην σας κάνει εντύπωση που τις τελευταίες ημέρες θα πληθύνουν οι φωνές που θα προτείνουν μπάνιο αντί για ψήφο.

ΠΑΣΟΚ
Εδώ η επιστήμη σηκώνει τα χέρια ψηλά. Παρόλο που οι συνθήκες θα ευνοούσαν το οποιοδήποτε κόμμα που θα ήταν στην θέση του ΠΑΣΟΚ να κάνει ένα υγιή περίπατο. Στο κίνημα κάνουν ότι μπορούν να το μετατρέψουν σε θρίλερ. Το σίγουρο είναι πως ότι και να γίνει τελικά, είτε έρθει νίκη με μικρή διαφορά είτε με μεγάλη τα μέλη θα βγάλουν το ίδιο μήνυμα προς τα έξω πως το αποτέλεσμα είναι καταδίκη της κυβερνητικής πολιτικής.


ΚΚΕ
Σενάρια περι προβοκάτσιας και άλλων. Είναι όμως έτσι; φοβούνται προβοκάτσια στο Περισσό η προσπαθούν να προκαλέσουν τεχνητή συσπείρωση για να μην χαθεί η ιστορική τρίτη θέση που θα σημάνει αυτόματα την αλλάγή συσχετισμών στην πολιτική σκηνή και την ταυτόχρονη υποτίμηση του μέχρι τώρα ρόλου τους.

ΣΥΡΙΖΑ
Στην Κουμουνδούρου επικρατεί σύγχιση γιατί δεν γνωρίζει κανείς πως θα διαχειριστούν τα μη προσδοκόμενα αποτελέσματα που φαίνονται. Το ασανσερ των δημοσκοπήσεων της χρονιάς που πέρασε δημιουργούν την εικόνα της αβεβαιότητας. Την όλη κατάσταση επιδεινώνουν με την σειρά τους η κάθοδος του ΑΝΤΑΡΣΥΑ, το άδειασμα Τσίπρα και η εσωτερική αμφισβήτηση που περιμένει την επομένη της 7ης Ιούνη για να δείξει τα δόντια της.


ΛΑΟΣ
Αν στην κουμονδούρου επικρατεί σύγχιση, στην Καλλιρόης επικρατεί απογοήτευση εως πανικός για τα αποτελέσματα που φαίνεται πως θα έρθουν. Η δημιουργία υψηλών προεκλογικών προσδοκιών ( 3 ευρωβουλευτες έλεγε ο Καρατζαφέρης), η επιλογή Τζαβέλλα, η αναδίπλωση και χαμήλωμα του πήχη της τελευταίας εβδομάδας αλλά και η υποτίμηση της εξωκοινοβουλευτικής ακροδεξίας δημιουργούν ένα περίεργο σκηνικό. Στην περίπτωση που το ΛΑΟΣ δεν ξεπεράσει το 6% με συνδυασμό άλλων αποτελεσμάτων θα φέρει την μουρμούρα ως κεντρικό σύνθημα στην Καλλιρόης.

Οικολόγοι Πράσινοι
Σε αυτή την περίπτωση δεν μπορούν να ειπωθούν πολλά πράγματα. Ένας συνδυασμός Οικολόγων που μόνο με την οικολογία δεν ασχολείται, και κάποια μιντιακά συγκροτήματα που έχουν βάλει σκοπό ζωής να τους επιβάλουν. Το μόνο που θα μπορούσε να πει κάποιος είναι πως από το αποτέλεσμα τους θα φανεί η γύμνια της ενημέρωσης και οι δυνατότητες που έχουν κάποια κέντρα να δημιουργούν και να επιβάλουν φούσκες για τα δικά τους ιδιοτελή συμφέροντα.

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου