Τετάρτη 26 Νοεμβρίου 2008

Φοιτητικά συλλαλητήρια σε όλη την Ελλάδα

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στα Προπύλαια και πορεία στη Βουλή πραγματοποίησαν το μεσημέρι της Τετάρτης φοιτητές και καθηγητές Πανεπιστημίων. Κύριο αίτημα των διαδηλωτών ήταν να μην προωθηθεί η αναγνώριση των πτυχίων των κολλεγίων.
Καθητητές και φοιτητές οργανώνουν για το Σάββατο κοινή συνεδρίαση, προκειμένου να αποφασίσουν για τις παραπέρα κινήσεις τους.
Παράλληλα με την κινητοποίηση, στην οδό Σταδίου, όπου βρίσκεται το Ταμείο Προνοίας των δημοσίων υπαλλήλων, συγκεντρώθηκαν καθηγητές δημοσίων γυμνασίων και λυκείων, καθώς και δάσκαλοι, διαμαρτυρόμενοι ότι κινδυνεύει το εφάπαξ τους και ότι πληρώνουν οι ίδιοι τους γιατρούς και τα φάρμακά τους.
Την ίδια ώρα, υπό κατάληψη βρίσκονται τουλάχιστον 10 πανεπιστημιακές σχολές σε όλη τη χώρα, ενώ τις επόμενες μέρες αναμένονται νέες συνελεύσεις σε πολλές σχολές και είναι πιθανό οι καταλήψεις να πολλαπλασιαστούν τον Δεκέμβριο.
Οι πανεπιστημιακοί από την πλευρά τους συνεχίζουν για δεύτερη ημέρα τις απεργιακές κινητοποιήσεις, ενώ η συνδικαλιστική ηγεσία τους (ΠΟΣΔΕΠ) αναμένεται να αποφασίσει σε ειδική συνεδρίασή της εάν οι κινητοποιήσεις θα κλιμακωθούν τον Δεκέμβριο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου